5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

ANAP'ta 'Durak' paniği

Anavatan Partisi Adana İl Başkanı Namık Akay ve ekibinin genel merkez tarafından görevden alınacağı söylentileri üzerine partide hareketli günler yaşanıyor.
İl Başkanlığı için TEK eski Adana İl Müdürü Necati Cengiz’in de adı geçiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın İl Başkan Adayı olduğu öne sürülen Necati Cengiz’e tepki gösteren partililer, Cengiz’in 1991 Genel Seçimleri'nde, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fahrettin Kurt’un ısrarı ile 2. sıraya yerleştirilmesine rağmen sadece 2300 oy alabildiğini belirttiler.

Necati Cengiz’in Aytaç Durak ile olan yakınlığından ötürü antipatik karşılandığını ifade eden Anavatanlılar, il başkanlığına seçilecek kişinin birleştirici ve toparlayıcı isimler arasından seçilmesi gerektiğine işaret ettiler.

Anavatan Partisinin kurulduğu günden bu güne kadar siyasal sapmalar içine girmeyen bir çok etkin ismin adeta bir nefer gibi çalışmak üzere işaret beklediğini kaydeden partililer, “Bu partinin şaibesiz, bağlantısız kişilere ihtiyacı var. Durak, yeniden seçilme paniği ile yüzüstü bırakıp gittiği Anavatan Partisi’ni artık rahat bırakmalıdır” şeklinde konuştular.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın Anavatan Partisi ile herhangi bir bağının kalmadığına da dikkat çeken partililer, Durak’ın AKP ve DYP’yi kontrol etme gayretlerinden sonra Anavatan Partisi içinde de etkinlik sağlama gayretlerine sert tepki gösterdi.

Azmi Ertan-Kenthaber/Adana
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 14:33:05
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?