30
Nisan
2024
Salı
ADANA

'Anavarza' balına marka ödülü

Adana'nın Kozan ilçesinde üretilen "Anavarza" balı, Ekonomist ve Capital gergileri ile Finansbank İşletme Bankacılığı'nın katkılarıyla düzenlenen "Anadolu Markaları 2007" yarışmasında 3. oldu.

Sezen Gıda Maddeleri Tarım-Hayvan Ürünleri Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. Genel Müdürü Süleyman Sezen, düzenlediği basın toplantısında, Kozan'daki tesislerinde "Anavarza" markasıyla ürettikleri balın daha önce de Tüm Tüketicileri Koruma Derneği'nin "Sınırsız Tüketici Mutluluğu" çalışması kapsamında "2007 Altın Marka Ödülü"nü, aldıklarını, kendisinin de aynı yarışmada "Anavarza" balı markası nedeniyle "2007 Altın Adam Ödülü"nü kazandığını hatırlattı.
Tüm Tüketicileri Koruma Derneği'nden 2006 yılında aldıkları ödülün yanına, bu yıl da yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sezen, "Önce doğal üretimdeki başarımızdan dolayı arıcıdan, sonra da bilinçli gıda tüketicisinden aldık bu güveni. Bal sektöründe "markaya ilgi" derecesi araştırıldı ve kalite açısından beğeni derecesi ölçüldü. En çok beğenilen ve tercih edilen markalardan birisinin Anavarza olduğu ortaya çıktı. Türkiye tüketicisine gösterdiğimiz saygıdan dolayı bu ödüllere layık görüldük" dedi.

Sektörün öncüsü olan Anavarza balının BRC Belgesi'ne de sahip olduğunu belirten Sezen şunları söyledi:
"Üretime başladığımız ilk günden buyana kaliteli ve doğru üretim anlayışımız sayesinde bugün Avrupa'nın bir çok seçkin gıda markaları tarafından alınabilen BRC Belgesini almaya hak kazandık. Ülkemizde hala balın gerçekliği ve doğallı tartışılırken Anavarza balı olarak hammadde alımından tüketiciye ulaşıncaya kadarki süreçte göstermiş olduğumuz hassasiyetli çalışmalar nedeniyle almış olduğumuz BRC Global Standart-Grand:A belgesi buna kanıttır. BRC belgesi İngiliz Perakendeciler Birliği'nin tüketicilerin korunması için ve perakendecilerin yasal sorumlulukları yerine getirmesi için oluşturduğu bir standarttır."

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 15:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?