4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Anız yakılması yasaklandı

Adana Valiliği Mahalli Çevre Kurulu, kum ve çakıl ocaklarında duba (santrifüj) yöntemi ile çalışılması ile anız yakılmasının yasaklanması kararını aldı.

Mahalli Çevre Kurulu Vali Yardımcısı Fikret Deniz başkanlığında yapılan toplantıda, il sınırları içerisinde bulunan kum ocaklarının çalışma yöntemleri ile hasat sonrası artan anız yakma konuları tartışılarak, karara bağlandı.

Deniz, çevre Kurulunun kum ve çakıl ocaklarının duba (santrifüj) yöntemi ile çalışmasının yasaklanmasına karar verildiğini belirterek, "İlimiz sınırlan içerisinde yer alan doğal ya da yapay her türlü su alanlarında, nehir, dere, ırmak, çay. göl, gölet, sulak alan gibi alanlarda sulak alanın merkezi merkez kabul edilmek sureti ile 30 kilometre çapındaki alanda duba bulundurulması ve çalıştırılması yasaktır'' dedi.

Ayrıca toplantıda çevreye ve toprağa verdiği zararlar nedeniyle "Adana Valiliğinin 16.06.2009 tarih ve 2009/1 sayılı genelgesi gereğince, anızların, kuru otlarla kaplı yol kenarlarının ve boş alanların yakılması, çevre ve orman tahribatına yol açması sebebi ile yasaklanmıştır'' kararı çıktı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?