4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Anız yangınlarının önüne geçilemiyor

Çukurova'da hasat dönemi olan Mayıs ve Haziran aylarında yapılan buğday hasadının arkasından anızların yakılmasının bir türlü önüne geçilemiyor.

Ceyhan İlçe Tarım Müdürü Muzaffer Demirağ, ülkemizdeki verimli tarım alanlarının bazı kesimlerinde bilinçsiz sulama, gübreleme, tarımsal mücadele ve mekanizasyon uygulamalarının yanı sıra hasat sonrası yapılan anız yangınlarının verimli toprakları fakirleştirdiğini kaydetti.

Demirağ, "Böyle giderse, çevre dengesi ve verimli topraklarımız büyük zarar görür " uyarısında bulundu. Demirağ, ilçe tarım müdürlüğü olarak başta muhtarlar ve çiftçilere yönelik bilinçlendirme ve uyarı toplantıları yaptıklarını
hatırlatarak, "Ancak bazı bilinçsiz kişilerin duyarsızlıkları nedeniyle maalesef anız yangınları hala devam ediyor" dedi.

Anız yangınlarında iş makinelerinin çıkardığı kıvılcımların, bilinçsizce yakılan ve kontrol altına alınmadan terk edilen piknik ateşlerinin, söndürülmemiş sigara izmaritlerinin de etkili olduğunu belirten Demirağ, "dikkatsiz ve duyarsız birçok neden ve davranıştan meydana gelen anız yangınları ile birlikte aslında kendi geleceğimize de zarar veriyoruz. Bu konuda muhtarlarımızın daha dikkatli davranması gerekiyor. Vatandaşlarımız anız yangınları hakkındaki ihbarlarını başta kaymakamlığımız olmak üzere müdürlüğümüze, jandarma ve polise bildirmelidir. Anız yangınlarını önlemek ve yakanları bildirmek konusunda tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?