4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Anne adayları doğuma hazırlanıyor

Hamilelik boyunca keyif, heyecan ve endişe duygularını bir arada yaşayan anne adaylarının, akıllarındaki hamilelik dönemi, doğum ve doğumdan sonraki süreçle ilgili birçok soru Acıbadem Hastanesi’nin başlattığı Doğuma Hazırlık Kursu ile cevap buluyor.

Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr Cansun Demir, doğuma hazırlık kurslarının, anne adaylarına doğumun normal bir süreç olduğunu anlatarak, onları ülkemizde sayısı oldukça az olan normal doğuma yönlendirmeyi amaçladığını belirtti.

Prof. Demir, doğuma hazırlık kurslarına eşleriyle birlikte katılan baba adaylarının, hamilelik süresince eşlerine destek olarak onların psikolojik anlamda daha rahat bir hamilelik geçirmelerini sağladığını söyledi.

Doğuma hazırlık kursuna anne adaylarının yanı sıra baba adayları da yoğun ilgi gösteriyor. Kursa katılan baba adaylarından biri olan Hakan Menekşe en az eşi kadar heyecanla derslere katıldığını belirtirken, kadınların ebeveynlik konusunda erkeklerden daha fazla bilgiye sahip olduklarını, erkeklerin bilinçli baba olmak için bu kursa katılmaları gerektiğini belirtti.

Doğuma hazırlık kursuna katılan Eylem ve Hakan Karaboğa çifti kursa başlamadan önce her şeyi internetten araştırdıklarını belirtirken, kursa başladıktan sonra internetten aldıkları bilgilerin o kadar da güvenilir olmadığının farkına vardıklarını dile getirdiler.

Yakın zamanda anne olmaya hazırlanan Eylem Karaboğa, kursla birlikte endişelerinin azaldığını, artık doğum ve sonrası için daha pozitif düşündüğünü, anne adaylarına doğuma hazırlık kursuna mutlaka katılmalarını önerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 11:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?