29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Anne karnında şiddet sakat bıraktı

Adana'da annesinin karnındayken aldığı darbeler sonucu beyninde hasar oluşan ve geçirdiği ameliyat sonucu hayatta kalmayı başaran ancak, yürüyemez hale gelen 2.5 yaşındaki Ebru, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Talihsizliği anne karnında başlayan Ebru'nun tek dayanağı olan annesi Dilek Birdal, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce hamileyken kocası Efkan Birdal'ın kendisine sürekli şiddet uyguladığını iddia etti.

Kocası ve ailesi tarafından şiddete maruz kaldığını savunan Dilek Birdal, alkollü eve gelen ve evin geçimini sağlamayan eşinin dayakları sonucu iki kulak zarının da patladığını, bu nedenle duymakta güçlük çektiğini belirtti.

Hamile olmasına karşın uğradığı şiddete dayanamadığını anlatan Birdal, kocasından ayrılarak annesi Fadime Öztürk'ün yanına yerleştiğini söyledi.

Birdal, uçurtma yapıp satarak ailesinin geçimini tek başına sırtlanan ve geçen yıl üstün çabaları nedeniyle çeşitli kadın kuruluşları tarafından “yılın annesi” seçilen annesinin, kendisine sahip çıktığını belirtti.

Annesiyle birlikte bir yardımseverin desteğiyle tek odalı kapıcı dairesinde barınmaya çalıştıklarını ifade eden Dilek Birdal, doğum için hastaneye gittiğinde kızının beyninde hasar olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Birdal, karnındayken aldığı darbeler sonucu beyninde hasar oluşan ve ölüm riskiyle karşı karşıya kalan Ebru Ecem ismini verdiği kızının, kurtulduğunu ancak, sinir sistemindeki hasar nedeniyle ayaklarını kullanamaz hale geldiğini vurguladı.

Küçük Ebru'nun talihsizliklerinin bununla da bitmediğini ifade eden anne Birdal, beyindeki hasar nedeniyle kızının gelişimini tamamlayamadığını, 2.5 yaşında olmasına karşın henüz konuşmadığını belirtti.

TALİHSİZLİKLER AİLENİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Ebru'nun ayaklarını kullanamaması, kocasından yediği dayaklar sonucu Dilek Birdal'ın duyma yetisini kaybetmesinin ardından evin geçimini yüklenen Fadime Öztürk de geçirdiği kaza sonrası ayaklarına platin takılmasıyla çalışamaz hale geldi.

Öztürk'ün yürüyemediği için uçurtma satamaması, Dilek Birdal'ın ise her girdiği işte duyma sorunu yüzünden problemler yaşaması ailenin yaklaşık 4 aydır düzenli gelir sağlamasına engel oldu.

Yardımseverlerin ve Türkiye Sakatlar Derneği'nin desteğiyle geçinmeye çalışan Fadime Öztürk, şunları kaydetti:

“Kızım ve torunuma kendi çabalarımla bakıyordum. Ancak, ben de ayaklarımdan rahatsızlanınca bizlere bakacak kimse kalmadı. Kızım kocasından yediği dayaklar sonucu kulaklarında oluşan duyma problemleri nedeniyle her girdiği işten 1-2 gün sonra çıkarılıyor. Torunum Ebru'nun talihsizliği ise anne karnında başladı. Daha dünyaya gelmeden çileli bir yaşamla karşılaştı. Tek isteğim kızım ve torunuma bir yardımseverin sahip çıkması. Ben kendi başımın çaresine bakmaya çalışırım, ancak, onların ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldim. Yaşlılık ve ayaklarımdaki rahatsızlık beni zorluyor.”

Fadime Öztürk, kirayı ödeyememeleri halinde şu anda kaldıkları kapıcı dairesinden çıkarılacaklarını da sözlerine ekledi.


a.a
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 11:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?