4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Anne katiline 10 yıl hapis

Adana'da annesini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, "kastın aşılması suretiyle öldürme" suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 10 Ağustos 2008 tarihinde merkez ilçe Yüreğir'e bağlı Çatalpınar köyünde annesi Teslime Çırak'ı (67) öldürdüğü öne sürülen, tutuksuz sanık Erhan Çırak (33) hazır bulundu. Sanık Çırak, olayın kaza sonucu meydana geldiğini ileri sürerek, "Köyde hayvancılık ve çiftçilik yapıyorduk. Olayın meydana geldiği dönemden önce hayvanlarımız çalınmış, ürünlerimiz de satılmayarak tarlada kalmıştı. Bu nedenle çalışmak için Irak'a gitmek istedim. Ancak, annem buna engel oldu. Bir süre sonra bunalıma girdim ve intihar etmeye karar verdim. İntihar etmek için babama ait av tüfeğini aldım. Bu sırada annem gördü ve bana engel olmak için tüfeği elimden aldı. Annem daha sonra sinirlenip tüfeği yere attığı sırada ateş aldı ve bu sırada yaralandı ve öldü."

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle iddianame hazırlanan sanık Çırak'ın olayı "kastın aşılması suretiyle öldürme" olarak değerlendirip önce 12 yıl, daha sonra duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 16:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?