4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Anne katiline ömür boyu hapis

Adana'da, tartıştığı annesini bıçaklayarak öldüren bir kişi ömür boyu hapse mahkum edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tartıştığı annesi Sultan K.'yi (39) bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Ertuğrul K. (19) hazır bulundu.

Sanık Ertuğrul K., olaydan önce annesiyle sürekli tartıştıklarını belirterek, o gün de kendini kaybettiğini ve ne yaptığını bilmediğini söyledi. Avukatı İsmail Demirdüzen ise müvekkilinin olay sırasında uyuşturucu kullandığının tespit edildiğini belirterek, cezasında yasal indirimlerin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Ertuğrul K.'yi annesini öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, iyi hali nedeniyle cezasını ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

Ertuğrul K., 29 Şubat 2008 tarihinde İstiklal Mahallesi'ndeki evlerinde annesini öldürdükten sonra elinde bıçakla ablası Yeter K.'nin çalıştığı özel rehabilitasyon merkezine koşarak giderken, Eski İstasyon Polis Merkezi'nin bulunduğu Kurtuluş Caddesi'nde nöbetçi polis memuru tarafından fark edilmiş ve kısa süren kovalamaca sonucu yakalanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 12:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?