4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Anneler Günü'ne en güzel hediye!

Adana'da, Anneler Günü'nü çocuklarını okutabilmek için çiçek satarak geçiren Meral Aldık, çocuklarının kendine Anneler Günü'nde hediye alamadığını ancak hediyelerin en güzeli olan öpücük verdiğini söyledi.


Tüm dünyada Mayıs ayının ikinci haftasının pazar günü "Anneler Günü" olarak kutlanırken bazı anneler kendilerine ait bu özel günde bile çocukları için çalışmak zorunda kaldı. Adana'da Meral Aldık (43) isimli iki çocuk annesi de Anneler Günü'nde çalışmak zorunda kalanlardan. Aldık, Ufuk ve Gizem isimli iki çocuğunu okutabilmek için çiçek satıyor. Aldık, bugün de Asri Mezarlık önüne gelerek mezarda annesini, eşini ziyaret edenlere çiçek satmaya çalıştı.


Eşinden yıllar önce ayrıldığını ve iki çocuğunu tek başına kendisinin büyüttüğünü belirten anne Meral Aldık, "Çocuklarım için gece-gündüz demeden çalışıyorum. Ben çalışmasam çocuklarım hem aç kalır hem de tahsilleri yarım kalır. Onların okuması için çiçek alıp özellikle özel günlerde satıyorum. Çiçekleri genelde kaldırımlarda satıyorum. Ancak dini bayramlar ve özel günlerde mezarlık kapısı önüne gelerek çiçek satıyorum" dedi.


Kendisinin okuyamadığını bu nedenle ayakta zor durduğunu çocuklarının okuyup büyük adam olması için çiçekçilik yaptığına dikkat çeken Aldık şunları kaydetti:
"Oğlumu subaylık sınavına girdi. Onu sınava göndermek için borç para buldum. Şimdi onun borcunu ödemeye çalışıyorum. Evimiz yok kirada oturuyoruz. 5 kuruş ve 1 TL'den sattığım çiçeklerle nafakamızı kazanıyoruz. İnşallah çocuklarımı okutabilir de onlar benim gibi rezil olmaz. Hayatlarını kurtarırlar."


Anneler Günü olmasına rağmen çocukları için çalıştığını, kendisinin 43 yaşına gelmesine rağmen hiçbir Anneler Günü'nde hediye alamadığını vurgulayan Meral Aldık, "Yıllardır çiçek satarım ama Anneler Günü'nde çocuklarımdan da eski eşimden de çiçek hediye almadım. Çocuklarım paraları olmadığı için bana çiçek alamıyorlar. Ancak onlar Anneler Günü'nde beni öperek bana hediyelerin en güzelini veriyorlar" diye konuştu.
Meral Aldık, akşama kadar mezarlık önünde Anneler Günü için çiçek satmaya devam edeceğini kaydetti

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 13:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?