4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Annesini öldürüp, SBS'ye girdi

Adana'da Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girmesini istemediğini öne sürdüğü annesini uyurken tabancayla öldürdükten sonra polisi arayıp "Ben annemi vurdum" diyerek teslim olan 11 yaşındaki kızın SBS'ye girdiği ve 400'ün üzerinde puan beklediği öğrenildi.

Cinayetin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen R.A.'nın silahı koyduğu sırt çantasında, SBS'ye giriş kartı da bulundu. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne koruma amacıyla götürülen R.A., sınav saati geldiğinde polis gözetiminde 23 Nisan İlköğretim Okulu'na götürülerek sınava girdi.

R.A., sınavın ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) ait Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi.Dün sabah girdiği sınavın sonuçlarını gazeteden kontrol eden R.A.'nın 400'ün üzerinde puan beklediği öğrenildi. Bu puanın alınabilmesi için yaklaşık 80 sorunun doğru yanıtlanması gerektiğini belirten eğitimciler, "Geçtiğimiz yıl 398 puan alan bir öğrenci Anadolu Lisesi'ne girebiliyordu. Ama bu yıl taban puan daha belli değil" dedi.

Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'nda kalan Rabia A.'nın zeki bir öğrenci olduğunu belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, "R.A.'nın okulda arkadaşlarıyla sorunu olmuş. Okul yönetimi ailesine bildirdiği için R.A. okuldan alınmış. Oysa okul yönetimi aileye R.A.'nın psikolojik destek alması gerektiğini belirtmesine rağmen aile buna yanaşmamış. Belki psikolojik tedavi alsaydı bugün bunlar olmayacaktı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?