2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Annesini sahte kimlikle soydu

Bebekken terk edilen Habibe Çaparoğlu, annesinin evini intikam almak için sahte kimlikle sattı. Çaparoğlu, annesinin bankadaki 36 bin dolarını da çekince yakayı ele verdi.

ADANA’daki ilginç olay şöyle gelişti. İddiaya göre, 13 yaşında tecavüze uğrayıp hamile kalan Şükrüye Çelik (38), 1984’te kızı Habibe’yi dünyaya getirdikten sonra, bebeği akrabalarına bırakarak çalışmak için Hollanda’ya gitti. Habibe ise Adana’daki akrabaları tarafından büyütüldü.

Yurtdışına çıkacaktım

Annesini uzun yıllar görmeyen ve şimdi 24 yaşında olan Habibe Çaparoğlu, evlenip bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 2 yıl süren evlilikten sonra eşini terk edip, bir başka erkekle nikáhsız yaşamaya başlayan Habibe Çaparoğlu, yakınlarının iddiasına göre kendisini terk eden annesinden intikam almak istedi.

Habibe Çaparoğlu, annesinin kimlik bilgileriyle gittiği Samsun Nüfus Müdürlüğü’nde kendini Şükrüye Çelik olarak tanıtıp, nüfus cüzdanı çıkarttı. Bu nüfus cüzdanı ile annesinin 2 katlı evini 35 bin YTL’ye sattı, Adana’da bir banka şubesinde bulunan 36 bin dolarını da çekti. Olay, Hollanda’da yaşayan Şükrüye Çelik’in bankadaki hesabını kontrol etmesi üzerine ortaya çıktı. Çelik’in avukatı aracılığıyla yaptığı şikáyet üzerine Habibe Çaparoğlu gözaltına alındı. Tutuklanan Çaparoğlu, "Yakalanmasaydım annemin adına çıkarttığım pasaportla yurtdışına çıkacaktım" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 07:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?