2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Arazinin fiyatının artması normal!'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, eşine ait 1.8 milyon YTL değerindeki araziden imar değişikliğiyle 80 milyon YTL'lik rant sağladığı yolundaki iddialarla ilgili olarak, "25 sene önce alınan arazinin fiyatının artması normal" dedi.

Adana Valiliği tarafından DSİ'de düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Durak, eşi Yıldız Durak'a ait Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde 11 bin 260 metrekarelik 1.8 milyon YTL değerindeki araziden imar değişikliğiyle 80 milyon YTL'lik rant sağladığı yolundaki haberlere ilişkin soruları yanıtladı.

Hakkında TMMOB tarafından dava açılmasına karşın bu yönlü iddiaları rakip partilerden belediye başkan adaylarının çıkardığını savunan Durak, Adana'da yapılan imar değişikliklerinin kişiye özel olamayacağını kaydederek, "Ailem varlıklı, ne var bunda? İmar değişikliği tüm Adana'yı kapsıyor" diye konuştu.

Durak, eşine ait arazideki inşaat alanının genişletilmesiyle ilgili olarak, "İnşaat zemin alanı genişletildi. Alt tarafı genişliyor ama üst tarafı daralıyor. Kimse bu konuyu dile getirmiyor" dedi.

İmar değişikliğiyle 82 bin metrekarelik iş merkezi yapılabilecek konuma getirilen araziden rant sağladığına ilişkin değerlendirmeleri kabul etmeyen Durak, şunları söyledi:

"Bu arazide kat artışı normal. Zeminde büyüme var ama yukarısı da normal. Kat artışı tüm Adana için geçerli. Ben 1976 yılında belediye meclis üyesiydim. Ailem ve ben inşaat işiyle uğraşıyorduk. 1984 yılında belediye başkanı olunca kenti kuzeye taşımaya karar verdim. Türkiye'de başka örneği olmayacak şekilde kenti kuzeye taşıdık. Kuzey Adana şimdi çok değerli. 25 sene önce alınan arazinin fiyatının artması normal. Ailem varlıklı, ne var bunda?"

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 14:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?