4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ardıç'tan kadın öğretmenlere karanfil

AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Nevzat Ardıç, “Sadece bir gün değil, 365 gün kadınlar günü olmalı” dedi.

Belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Adana Öğretmenevi’nde Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu’nda görev yapan bayan öğretmenler tarafından düzenlenen etkinliğe katılan AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Nevzat Ardıç, bayan öğretmenlere karanfil verdi.

Her bayanın birer anne adayı olduğunu söyleyen Ardıç, toplumu meydana getiren bireylerin annelerin eseri olduğunu belirterek, “Toplumun temeli ailedir. Ailenin temeli ise annelerdir. Bu nedenle kadınlara gereken değeri vermeliyiz. Her başarılı, topluma faydalı insanın arkasında bir kadın vardır. Gelecek nesillerin şekillenmesinde kadınlar belirleyici olacaktır. Sağlıklı ve huzurlu bir toplumun yetişmesinin mimarı kadınlardır. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlarımızı senede bir gün hatırlamak yeterli değildir. Sadece bir gün değil, senenin 365 günü kadınlar günü olmalıdır“ diye konuştu.

Ev hanımlarının aile bütçesine katkıda bulunmaları için mesleki eğitim merkezlerinde çeşitli kurslar düzenleyeceklerini ifade eden Ardıç, şöyle konuştu:
“Kadınların yerel parlamento denilen belediye meclislerinde temsilini artırmayı hedefledik. Bu nedenle meclis üyesi listemizin ilk sıralarında kadınlarımıza yer verdik. Belediye meclis listeleri hazırlanmasında Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla, listelerde her 3 isimden 1’inin kadın olmasına dikkat ettik.”

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 09:50:29
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 09:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?