4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ardıç'tan öğrencilere destek sözü

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) öğrenim gören öğrenciler ile bir araya gelen AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Nevzat Ardıç, öğrencilere her konuda destek olacaklarını söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Çukurova İlçe Başkanı Demet Sarı ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte ÇÜ'de öğrenim gören üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Ardıç, belediye başkanı seçildiği zaman eğitimle ilgili yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardıç, “Bilindiği gibi Seyhan Belediyesi bu yıl 3 bin öğrenciye burs dağıtmaya hazırlanırken Anayasa Mahkemesi, CHP’nin belediyelerin burs dağıtmasının engellenmesi için yaptığı başvuruyu kabul etti.

Böylece CHP belediyelerin öğrencilere burs vermesinin önüne geçmiş oldu. Bu durumdan kim zararlı çıktı? Tabii ki çok zor şartlar altında, evinden uzakta okuma mücadelesi veren siz değerli üniversite öğrencilerimiz zararlı çıktı. Söz veriyorum ki, Çukurova Belediyesi olarak gelecekte ülkemizi emanet edeceğimiz tüm öğrencilerimize maddi ve manevi anlamda destek ve yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda tüm yetkilerimi sonuna kadar kullanacağım” dedi.

AK Parti milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra ilgili kanunun yeniden düzenlenmesi için girişimde bulunduklarını hatırlatan Ardıç, ÇÜ Rektörlüğü, YURT-KUR ve diğer kuruluşlarla sürekli olarak dirsek temasında olarak, üniversite öğrencilerinin barınma ve ulaşım gibi sorunlarının çözümü için çalışacaklarını söyledi.

Çukurova ilçesine büyük bir eğitim ve kültür kompleksi kuracaklarını kaydeden Ardıç, üniversite öğrencileri dahil tüm öğrencilerin faydalanabileceği bilgi merkezleri inşa edeceklerini belirtti. Ardıç, “Çukurova’da öğrenci etüt merkezleri, yabancı dil merkezleri, kütüphaneler, okuma ve bilgi evleri açacağız. AK Parti’li belediye yönetimi ile yeni bir vizyona kavuşacak olan Çukurova ilçemiz bir eğitim ve kültür merkezi haline gelecek. Çukurova, Adana Ticaret Odası tarafından kurulacak olan özel bir üniversiteye kavuşacak. Bunu başka özel üniversitelerde izleyecektir. Biz belediye olarak eğitim konusunda girişimde bulunan tüm yatırımcılara yardımcı olacağız” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?