4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Arıcılar kilolarca balı yola döktü

ARICILAR KOVANLARI KIRIP KİLOLARCA BALI YOLA DÖKTÜ

Adana Arı Yetiştiricileri Birliği, bal fiyatlarının düşüklüğünü protesto etmek amacıyla kovanları kırarak kilolarca balı yola döktü.

Adana Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi yaklaşık 10 kişilik bir grup, Adana Garı'nın önünde toplanarak bal fiyatlarının düşüklüğünü protesto etti.

Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, burada yaptığı açıklamada, arıcıların dağ başında aç susuz kalarak bal ürettiğini ancak bu yıl balın para etmediğini söyledi. Otlu, firmaların 1 kilogram balı 4-5 TL'den aldığını belirterek, "Firmalar bizden 4-5 TL'ye alıp 25 TL'ye satıyor. Bu nedenle arkadaşlarımız da balını satamadı. Bu yıl balımız elimizde kaldı" dedi.

Otlu, piyasanın Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ticari glikozun istilası altında olduğunu belirterek, "Bal adı altında tüketiciye özellikle turistik yerlerde ve yol kenarlarında mısır şurubu satılarak toplumun sağlığı tehdit edilmektedir. Tarım Bakanlığı'nın bu noktada denetimleri etkisiz ve yetersizdir. Sahte ballar hiçbir dönemde olmadığı kadar artmıştır" iddiasında bulundu.

Otlu, döviz istemediklerini, tek isteklerinin ballarının değerinin altında satılmaması olduğunu ifade ederek, "Devletin, ilköğretim okulu öğrencilerine bal dağıtarak bal tüketimini artırmasını istiyoruz. Gıda Tüketim Yasası'nın eksiksiz olarak uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bazı arıcılar da kışın soğukta, yazın sıcakta aç susuz çalıştıklarını ancak ballarının para etmediğini belirtti.

Konuşmaların ardından bir kamyonet üzerinde getirilen ballar kavanozların içinden tek tek yola döküldü. Ayrıca aracın üzerinde bulunan kovanlar da yere atılarak kırıldı.

ARICILAR KOVANLARI KIRIP KİLOLARCA BALI YOLA DÖKTÜ
ARICILAR KOVANLARI KIRIP KİLOLARCA BALI YOLA DÖKTÜ
ARICILAR KOVANLARI KIRIP KİLOLARCA BALI YOLA DÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 14:28:01
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 14:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?