2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Arıcıların kongresi arı kovanına döndü

Adana Arı Yetiştiricileri Birliği’nin tartışmalı geçen ilk kongresinde, başkanlığa Ahmet Turan Otlu seçildi.

Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’ndaki kongrede, divana sinirlenen kurucu Başkan ve Başkan Adayı Cemal Okçu ile üye Ali Özer’in salonu terk etmesiyle başlayan gerginlik, kongre boyunca sürdü. Üyelerin sık sık izin almadan yaptığı konuşmalar yüzünden, kongre tam bir curcunaya döndü.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ile Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin’nin de bulunduğu ilk kongrede, kayıtlı 387 üyenin büyük çoğunluğu ilk giriş ve üyelik aidatlarına itiraz ederek olumsuz oy kullandı. Merkez Birlik Başkanı Bahri Yılmaz ile Başkan Adayı Ahmet Turan Otlu, sık sık kürsüye gelerek üyeleri ikna etmeye çalıştı.

Gergin geçen kongrede, arıcıların, naftalin yerine kükürt kullanmaları, kaliteli ve katıksız arı üretmeye özen göstermeleri istendi. Ayrıca Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın 2005 yılında kaliteli bal üretimine teşvik primi vereceği de belirtildi.

Kongre sonunda Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’na Ahmet Turan Otlu getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Halil Erdem, Mehmet Günenç, Süleyman Kılıçkaya, Metin Eşiyok, Osman Taşcıoğlu, Ali Arı seçildi.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 15:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?