4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Arif Akkale'den TSYD'ye ziyaret

Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Nihat Geven'i ziyaret etti.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürü Zülfikar Sökmen ile birlikte Merkez Park içerisinde bulunan TSYD lokaline gelen Akkale, Başkan Nihat Geven ve yönetim kurulu üyeleri Bilal Tipi, İlhan Erk ve Hüseyin Sungur’la sohbet etti.

Ziyarette spor ile ilgili düşüncelerini aktaran Emniyet Müdürü Arif Akkale, Adana’nın mutlaka bir takımının Süper Lig'de olması gerektiğini belirtti.

Kulüplerin yaşaması için sürekli gelir kaynaklarının şart olduğunu belirten Akkale, “Bir kulübün yaşaması hatta başarıya ulaşması için yıllık gelirinin en az yüzde 50’lik bölümünü kendi öz kaynaklarından karşılamalı. Bu olmazsa, yaşamak çok zor. Alt yapıya önem verilmeli. Adana’da taraftarların da takımlarına özellikle ekonomik anlamda katkı koyması gerekiyor. Yapılacak her türlü tezahürat, kulübün lehine ya da aleyhine olabiliyor. Kötü tezahürata asla izin verilmemeli. Bakın yapılan bir kötü tezahürat, takımın o haftaki maç gelirinin, daha sonra ceza olarak kesilmesine neden oluyor. Bunlar önlenmeli. Başarı birlik ve beraberlikle elde edilir” dedi.

TSYD tesislerini de gezerek, Başkan Geven’den bilgi alan Akkale, “Adana spor medyası böylesine bir tesise sahip olduğu için çok şanslı” diye konuştu.
Adana’da faaliyet gösteren spor kulüplerinin medya anlamında büyük bir şansa sahip olduğunu dile getiren TSYD Adana şube Başkanı Nihat Geven de, “Adana’nın Süper Lig'de bir takımının olmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Bakın Kayserispor, maçlarını Adana’da oynuyor: Bunu büyük bir keyifle izlerken, bunu kıskanmamak mümkün değil. Adana bölgenin medya baskı merkezi. Her spor müsabakasında ortalama 50-60 meslektaşımız görev yapıyor. Bu şansı kulüplerimizin çok iyi değerlendirmesi gerekir. En kısa sürede bir takımımızı Süper Lig'de görmek en doğal hakkımızdır. Adana medyası da, kulüplerimizin başarısı için üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 15:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?