2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Arıtma tesisi için kollar sıvandı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Avrupa Birliği (AB) standartlarında atık su arıtma tesisi kurulacağı bildirildi.

Belediye Meclisi’nin bugün yapılan şubat ayı olağan toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çevre ve Orman Bakanlığı Dış İlişkiler AB Dairesi Başkanlığı tarafından 2007-2009 döneminde 15 belediye için atık su arıtma tesisi kurulmasına ilişkin karar alındığını belirterek, "Bu belediyelerin biri son anda kriterleri yerine getiremeyeceğini bildirmiş, böylece Ceyhan Belediyesi yedek listeden proje kapsamına alındı. Bu bir hibe projesi ve yaklaşık 20 milyon dolara mal olacağı belirtiliyor. Bizden toplam maliyetin yüzde 25’ini karşılamamız isteniyor. İlçemizin modernleşmesi açısından önemli bir proje olacağına inanıyorum" dedi.

Daha sonra Belediye Meclisi, ilçeye atık su arıtma tesisi kurulmasını oy birliği ile kabul etti. Ayrıca, projenin koordinasyonu konusunda Vahit Çalışır’ın görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, gündem dışı olarak, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün hafriyat ve inşaat atıklarının belirli bir yere dökülmesi talebi de görüşüldü. Meclis, hafriyat ve inşaat atıklarının Ceyhan Belediyesi Modern Hayvan Pazarı’nın yanında bulunan alana dökülmesine ve her hafriyat dökümü için ton başına 1 YTL alınmasına oy birliği ile karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 17:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?