3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Arıtma tesisine kapatma davası

Adana'da Akdeniz Çevre Koruma ve Kültür Derneği, insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle mahalle ortasındaki Doğu Katı Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapatılması için dava açtı.

Dernek Başkanı Şükran Esin, merkez ilçe Yüreğir'in Akdeniz Mahallesi'nde bulunan ve 1 yıldır faaliyet gösteren, Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ) ait Doğu Katı Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapatılması istemiyle açtıkları davayla ilgili mahalle sakinleriyle İnönü Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Katı Atıksu arıtma tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte özellikle yaz aylarında çok kötü kokular yayıldığını ve kapı pencere açmadan hapis hayatı yaşadıklarını ifade eden Esin, bu sağlıksız ortamdan çocukların ve yaşlıların daha fazla etkilendiğini söyledi.

Katı Atıksu arıtma tesisinin insanlardan uzak bir alanda kurulması gerektiğini belirten Esin, geçen yıl metan gazı zehirlenmesinden dolayı tesiste 3 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Tesisin faaliyete geçmesinden sonra oluşan rahatsızlıktan dolayı 5 bin imza toplayarak kapatılmasını istedik. Büyükşehir Belediyesi ile defalarca görüşme talebimiz ve başvurumuza rağmen olumsuz ya da olumlu bir yanıt gelmedi. Defalarca mahallede yürüyüş ve gösteri düzenledik. Ancak tesis bir türlü kapatılmadı. Bu nedenle sağlığımız tehdit altında."

Yetkililerin kendilerine yanıt vermemesi üzerine yasal yollardan haklarını aramak amacıyla bugün Adana İdare Mahkemesine, tesisin kapatılması istemiyle dava açtıklarını vurgulayan Esin, "İnsan sağlını tehdit eden yapıların yargı kararıyla çoğu kez engellendiğini biliyoruz. Bu kararlardan örnek alarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?