4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Asansörlere sıkı denetim

Adana Valisi İlhan Atış, asansör kazalarının yaşanmaması için periyodik bakım ve onarımlarının düzenli yapılması konusunda gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti.

Vali İlhan Atış, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Atıcı ve Başkanvekili İmdat Çetiner’i makamında kabul ederek bir süre görüştü. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Atıcı, Bursa’da bir hastanede yaşanan facianın Adana’da yaşanmaması amacıyla oda olarak bir rapor hazırlayarak Valiye sunulduğunu anımsattı.

Atıcı, Adana’da son iki yılda yaşanan asansör kazalarında 8 kişinin öldüğüne dikkat çekerek, “Bu kazada ölenlerin 3’ü ne yazık ki, asansör tamirine giden firma temsilcisi.” diyerek şöyle konuştu:

“Belediye seçimlerinden hemen sonra göreve başlayan Çukurova, Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan İlçe Belediye Başkanlarımızı oda olarak ziyaret ettik. Belediye Başkanlarımıza asansör yönetmelikleri, odalarımızın bu konudaki görev ve yetkileri, son 2 yılda sadece Adana’da yaşanan asansör kazaları ile ilgili birer rapor sunduk. Biz, asansörlerde denetimlerin vakit geçirilmeden periyodik olarak yapılmasını istiyoruz. Oda olarak belediyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Yasa uyarınca asansörlerin denetimi belediyelerde. Biz belediyelerimize bu görevi yapacak personelin eğitimi konusunda desteğe hazırız. Belediyeler kendi kuracakları ekip ya da kuruluşlara görevini devrederek bu denetimi yaptırma yetkisine sahip. Belediye Başkanları ile yapılan görüşmelerde önemli mesafeler alındı.”

Sivil toplum kuruluşlarının bilgi ve deneyiminden yararlanacaklarını ifade eden Vali İlhan Atış, “Valilik bünyesinde bir komisyon oluşturduk. Oda temsilcilerini de bu komisyona davet ettik. Ortak çalışma yapacağız. Hastanelerimizi denetime alacağız. Eksiklikleri belirleyerek giderilmesi için neler yapabileceğiz ortaya koyacağız. Adana’daki hastanelerimizde olumsuzluk yaşanmaması için her türlü önlemleri alacağız” şeklinde konuştu.

Vali Atış, asansörlerin periyodik bakımları konusunda ilçe belediyeleri ile işbirliği yapılmasını önerdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 12:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?