4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Asayiş polislerine can simidi

Adana Emniyet Müdürlüğü, sulama kanallarında boğulmaların önüne geçmek için 40 tane can kurtaran simidi alarak asayiş polislerine dağıttı. Bugün kanal kenarında asayiş polislerine can simidini kullanmanın incelikleri öğretildi.

Adana'da, çocukların DSİ'ye ait sulama kanallarında yüzerken boğulmaların önüne geçmek için emniyet müdürlüğü harekete geçti. Emniyet, boğulmaları önlemek için kanal boyunda görev yapan asayiş polislerini cankurtaran gibi yetiştirmeye başladı. Emniyet Müdürlüğü, 500 TL maliyetle 40 tane 10-15 metre uzunluğunda can simidi alarak asayiş polislerine dağıttı.

Artık Adana'da kanal boyunda çalışan her asayiş polisi ekiplerinde can simidi bulunacak. Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yardımcısı Ali Rıza Gültekin, 2 Bin Evler Mahallesi'nde toplu taşıma aracının kanala uçtuğu 12 kişinin yaralandığı bir kişinin öldüğü yerde asayiş polislerine can simidini nasıl kullanacaklarını anlattı. Önce bir can simidini kanala nasıl atılacağını gösteren Gültekin ardından can simidini atarken polislerin neye dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Polislerin can simidini atarken ipi kendi bileğine bağlaması gerektiğini belirten Gültekin, "Eğer can simidini bir yere bağlamazsanız o da suya düşer ve kurtarma başarısız olur. Ayrıcı can simidini boğulmak üzere olan vatandaşın ne arkasına ne de çok önüne atacaksınız. Aksi taktirde boğulmakta olan vatandaş can simidini yakalayamaz" dedi.

Gültekin, asayiş polis ekiplerine can simidini nasıl kullanacağını anlattıktan sonra polislere can simidi atma tatbikatı yaptırdı. Can simidi atma tatbikatından sonra boğulan bir kişiyi kurtarma tatbikatı yapıldı. Suya yüzmek için giren bir kişi boğulma tehlikesi yaşarken, asayiş polis ekipleri ona can simidi atarak kurtarmaya çalıştı. Bazı polisler can simidini boğulmakta olan kişinin tam üzerine atarak başarılı olurken bazı polisler başarılı olamadı. Polislerin vatandaşı boğulmaktan kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Adana'da çocukların serinlemek için girdiği sulama kanallarında boğulduğunu ve bazı araçların kanala uçtuğunu bu nedenle emniyet olarak valilikle birlikte can simidi alma kararı aldıklarını söyledi. Kesmez, 40 tane can simidi aldıklarını, bunların maliyetinin 500 TL olduğunu bir cana ise paha biçilemediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bir tek canın bile yok olmaması için çaba harcıyoruz. Bunun için can simidi alarak asayiş polislerine dağıttık. Bu hem polislerimizin canını hem de çocuklarımızın canını kurtaracak. Çünkü kanalda boğulmakta olan vatandaşları kurtarmak isteyen polislerimiz kendi canı pahasına kanala atlıyor. Can simidiyle bu iş daha kolay olacak."
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 15:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?