4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Aşırı otlanma yangın riskini arttırdı

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, bu yıl yağışlardan dolayı meydana gelen aşırı otlanmanın yangın tehlikesini artırdığını söyledi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2009 yılı programının Mayıs ayına kadar olan gerçekleşmelerinin değerlendirildiği ve yıl sonu hedeflerinin görüşüldüğü toplantı, Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz başkanlığında Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Bölge Müdür Yardımcıları Cumali Akın ve Zekeriya Nane ile 8 şube müdürü ve 10 orman işletme müdürünün katıldığı toplantıda konuşan Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana yakaladıkları başarı grafiğini devam ettirme azim ve kararlılığında olduklarını söyledi.

Ormanların korunmasının, ormancılık politikalarının temel amaçları arasında her zaman birinci sırada yer aldığını ifade eden Yılmaz, "Yangın sezonunun başladığı bugünlerde görevlerinizi yerine getirirken orman yangınlarına karşı daha dikkatli olmanızı istiyorum. Geçmiş yıllarda aldığımız tedbirler neticesinde bölge ormanlarımızda orman yangınlarında gözle görülür bir azalma sağlanırken, yanan orman alanlarında da azalmalar kaydedildi. Planlı hareket etmek zorundayız,
yangına hassas ve suyu olan her yere mutlaka yangın havuzu yapalım. Bu yıl aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen aşırı otlanma yangın tehlikesi arz ediyor. Bu nedenle yangın emniyet yollarını ve şeritlerini otlardan temizleyin, özellikle yangına hassas yerlerde otlarla ormanın bağlantısını kesin. Aşırı yağışlardan zarar gören orman yollarını biran önce onarın" dedi.

Güçlü bir makine parkına sahip olduklarını belirten Yılmaz, göreve geldiklerinde 38 olan arazöz sayısının bugün 61'e, yani iki katına çıktığını söyledi. Yılmaz, orman yangınları konusunda kule bekçisinden saha bekçisine kadar herkesin tüm tedbirleri almasını da istedi.

Son 3 yılda rehabilitasyonda en başarılı bölge müdürlüğü olduklarını kaydeden Yılmaz, bugüne kadar 20 bin hektar alanda sedir rehabilitasyonu gerçekleştirildiğini, sedirde bol tohum yılı olduğunu, ormanların gençleştirilmesi çalışmalarında da programlarının önünde gerçekleşme sağladıklarını söyledi.

Gelirlerinin çoğunun orman ürünleri satışından elde edilen gelir olduğunu belirten Yılmaz, orman işletmelerinin depolarındaki emvalleri piyasa istekleri doğrultusunda ve zamanında satışa sunmalarını ve hedeflerinin bu yılda 2010 yılına stoksuz girmek olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 12:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?