3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Aşırı sıcak atı bayılttı

Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği, nemin ise yüzde 90'lara ulaştığı Adana'da, yaklaşık 2 saat sıcakta kalan ve 40 kilometre yük taşıyan at baygınlık geçirdi.

Aşırı sıcaklar ve nemin etkili olduğu Adana'da taşımacılıkta kullanılan bir at sıcağa daha fazla dayanmayarak Turgut Özal Bulvarı'nda bayıldı. Yere düşerken kafasını kaldırıma çarpan at, uzun süre yol ortasında kanlar içinde kaldı.

Atın kanlar içinde kaldığını gören vatandaşlar, Adana Büyükşehir Belediyesi Cankur ekiplerini ve Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Kontrolü Hayvan Barınağı yetkililerine haber verdi.

Olay yerine gelen Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Merkezi Sokak Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Veteriner Serdar Sayar, atın nemle birlikte 50 dereceye yaklaşan sıcakta yükle birlikte 40 kilometre yol aldığı için bayıldığını belirterek, "Artık Türkiye'de bu manzaralara bir son verilmeli. Bu bir insanlık ayıbıdır. Atın durumu çok ciddi. Düşerken kafasını vurmuş. Atın ne olacağı belli değil. Serinlemesi için suyla ıslattık. Barınağa götürüp tedavisini yapacağız ancak ne olacağı belli değil" dedi.

Yol ortasında yaklaşık 1 saat kalan at, Cankur ekipleri tarafından vinçle kamyonete konuldu. Daha sonra at, hayvan barınağına götürülerek tedavi altına alındı.

Her günkü gibi sebze ve meyve satmak için öğle saatlerinde Havuzlubançe Mahallesi'nden at arabasıyla yola çıktığını söyleyen at sahibi Mehmet Bakır (24), yaklaşık 2 saat süren 40 kilometrelik bir yolun ardından Turgut Özal Mahallesi'ne geldiğinde atının aşırı sıcaktan dolayı bayıldığını, düşerken de başını kaldırıma çarparak yaralandığını belirtti.

Bu arada, sıcaktan bayılan atın çektiği meyve sebze yüklü araba da bir başka at ile olay yerinden götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 10:49:12
Güncelleme :17 Temmuz 2008 Perşembe 10:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?