2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Asırlık hastaneye ISO 9001 belgesi

Adana’nın en eski sağlık kuruluşları arasında yer alan Adana Devlet Hastanesi 3 yıl süren çalışmalar sonunda TSE’den ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Yağcı, 2004 yılında başlattıkları Kalite Yönetimi çalışmalarını danışmanlık hizmeti alarak sürdürdüklerini ve geçen yılın sonunda bu çalışmalarının tamamlandığını belirterek, TSE’den TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldıklarını söyledi.

Kalite çalışmalarını 20 kişilik bir ekiple yürüttüklerini kaydeden Yağcı, "Misyonunuz, uluslararası standartlarda güvenilir bir sağlık hizmeti vermek ve bu hizmetin sürekliliğini sağlamak. Vizyonumuz Adana’da en kaliteli sağlık hizmetini veren kamu hastanesi olmaktır" dedi.

Yağcı, Devlet Hastanesi’nin kalite politikasının etik değerlere önem veren, hasta haklarına saygılı, çağdaş, yenilikçi, güvenilir, güler yüzlü, deneyimli, donanımlı, sürekli gelişmeyi ilke edinmiş bir sağlık kurumu olduğunu da ifade etti. Adana Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Yağcı, Adana’da tek obezite polikliniğinin kendi hastanelerinde olduğuna dikkati çekerek, bu birimdeki vücut analizatör cihazının da uzman hekimler denetiminde diyetisyenler tarafından hizmet verdiğini söyledi.

Geriatri Polikliniğinde tüm yaşlı hastaların takibi ve tedavilerinin yapıldığını belirten Yağcı, hastaların ve çalışanlarının memnuniyeti ilkesi çerçevesinde etkili, verimli, artan bir kalite anlayışı ile verdikleri sağlık hizmetini sürekli iyileştirdiklerini bildirdi. Yağcı, "Hastanemizde 16 yataklı ve tam teçhizatlı Yoğun Bakım Ünitesi’nde 2 anestezi ve reanimasyon uzmanı ve 6 sertifikalı pratisyen hekim tarafından hizmet verilmektedir. Hemodiyaliz Ünitesi’nde 10 adet cihaz ile 2 sertifikalı pratisyen hekim , bir uzman hekim ile 25 hastaya hizmet verilmektedir" diye konuştu.

Yağcı, hastanenin tüm birimlerinde kalimatizasyon çalışmalarının tamamlandığını, 180 hasta karyolası ve yatağının değiştirildiğini, hekim seçme uygulaması çalışmalarında son aşamaya gelindiğini, hastaların SMS ve internet yoluyla randevu alması için altyapı oluşturulduğunu ve bu hizmetin verilmeye başlandığını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 11:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?