30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Aşk cinayetinde aşk fotoğrafı delili

ADANA’da kendisiyle evlenmek istemediği iddiasıyla 26 yaşındaki Perihan Günel’i 39 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 33 yaşındaki Hakan Yılmaz’ın, öldürdüğü kişiyle birlikte çekilen fotoğrafları mahkemeye delil olarak sunuldu.

İddiaya göre, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında çalışan elektronik teknisyeni Hakan Yılmaz ile aynı fabrikada tekstil işçisi olan Perihan Günel birbirlerine aşık oldu. Evlenmek için gün sayan aşıklardan Günel, sevgilisi Yılmaz’a “Psikolojim bozuk seninle evlenmek istemiyorum” dedi. Ayrılık sözüne kızan Yılmaz, 9 Ekim 2006’da servisten indikten sonra sevgilisini bıçaklayarak öldürdü.

Adana 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanmaya başlayan Yılmaz, savunmasında, sevgilisini kendisini terk etmek istemesi üzerine şuurunu kaybedip öldürdüğünü belirterek, “Aynı fabrikada çalıştığımız ve aynı servisle gidip geldiğimiz için arkadaş olduk.

Daha sonra bu arkadaşlığımız sevgiye dönüştü. Evlenmeye karar verdik. Beni ablası ile tanıştırdı. Annesi de aramızdaki aşkı biliyordu. Perihan bir türlü evliliğe yanaşmıyordu. İş dönüşü evlilik konusunu konuşurken sanırsam beni kıskandırmak için ‘Başka birisi var. Bu işin sonu yok. Galiba bu iş olmayacak’ dedi. Bu sözler üzerine tartışmaya başladık. Benim elimdeki poşetin içinde bulunan bıçağı alıp dizime vurup yaraladı. Bıçağı elinden aldım. O anda şuurumu kaybetmişim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum” dedi.

Sanığın savunmasının ardından Yılmaz’ın avukatı, müvekkili ile öldürdüğü Günel’in birlikte çekilmiş fotoğraflarını delil olarak mahkemeye verdi. Yılmaz da, fotoğrafın bir arkadaş düğününde çekildiğini söyledi.

Öldürülen Günel’in ablası 37 yaşındaki Birsen Atcı ise, sanığın kardeşini rahatsız ettiğini belirterek, “Olay günü dışarıdan ‘imdat’ diye sesler duydum. Mutfağın penceresinden baktığımda sanık elinde bıçakla kız kardeşime vuruyordu. Dışarı çıkıp kızkardeşimin kanını durdurmaya çalıştım. Sanık ise elinde bıçağı sallıyordu. Kardeşimle sanık arasında gönül ilişkisi yoktu. Kardeşim rahatsız edildiği için telefonu değiştirdi. Kendisini bir defa uyarmıştım” diye konuştu.

Cinayeti gören tanıklardan 24 yaşındaki Ebru Uzunoğlu da, “Benim karşı istikametimden bir kadın ile arkasından bir erkek gelmekteydi. Aramızda 4-5 metre mesafe vardı. Kadın ‘istemiyorum’ diye bağırdıktan sonra ‘imdat’ demeye başladı. Sonra adam, kadını yere yatırdı vurmaya başladı. Ben yumrukla vuruyor sandım. Ben de çok korktuğum için ‘imdat’ diye bağırarak yardım istedim” diye ifade verdi.

Aynı fabrikada çalışıp, sanık ve öldürülen Günel ile birlikte aynı servis aracıyla işe gidip gelen 48 yaşındaki Kemal Şirik ise, sanık ile kurbanının serviste konuştuklarını görmediğini belirtti. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 13:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?