4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Aşk vaadiyle gaspa 10 yıl hapis

Adana'da aşk vaadiyle kandırdığı kişinin ceketini, para ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan zanlı, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada başka bir suçtan tutuklu olan Nermin G. (41) ve annesi tutuksuz sanık İnayet G. ile mağdur Hasan E. hazır bulundu.

Nermin G. mahkemede verdiği ifadesinde aşk vaadiyle gasp iddiasını kabul etmeyerek, "Ben aşk vaadiyle kimsenin cep telefonu, para ve ceketini almadım. Alınmasına da yardım etmedim. Şiddet uyguladığım da yalandır" dedi.
İnayet G. de suçlamayı kabul etmeyerek beraatını istedi. Mağdur Hasan E. ise 80 TL para, cep telefonu ve ceketinin gasp edildiğini öne sürerek, sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, iddia makamının da aşk vaadiyle gasp suçu işlediği için TCK'nın 149. maddesine göre cezalandırılmasını talep ettiği sanık Nermin G.'nin 10 yıl hapis cezasına mahkum edilmesine, sanık İnayet G.'nin delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Sanıklar hakkında 19 Kasım 2006 tarihinde Hasan E.'yi dolandırdıkları iddiasıyla 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, ancak dosya, mahkemenin görevsizlik kararı vermesi üzerine 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş ve sanıkların gasp suçundan yargılanmaları istenmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 12:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?