4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Asker cenazesinde muhalefete tepki

ASKER CENAZESİNDE DENİZ BAYKAL'A TEPKİ

Şırnak'ta ateşli silahla intihar ettiği bildirilen Piyade Er Sedat Horoz'un cenaze töreninde CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP'ye tepki gösterildi.

Dün Şırnak'ta silahla intihar ederek hayatını kaybettiği bildirilen Sedat Horuz, Adana'da defnedildi. Piyade Er Sedat Horuz'un (21) Diyarbakır'da otopsi yapıldıktan sonra Adana'ya gönderilen cenazesi, Adana Asker Hastanesi'ne getirildi. Baba Zeki Horuz, aile doktoru ve avukat ile Adana Askeri Hastanesi'ne gelerek cenazesi teslim aldı. Horoz, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, "Cenazeyi doktorumuzda inceledi. Gereken otopsi yapılmış, doktorumuz da inceledi, askeriyenin verdiği otopsi raporunu doğruluyor. Olay ateşli silah yaralaması sonucu olmuş" dedi. Daha sonra Sedat Horoz'un cenazesi Dumlupınar Mahallesi Gülpınar sokaktaki evine getirildi. Cenaze toprağa verilmek üzere Küçükoba Mezarlığı'na götürüldü.

Horoz'un Türk bayrağına sarılı cenazesi askerler tarafından alınarak, yıkanacağı bölüme götürüldü. Bu esnada aile yakınlarından Güngör Ergül, CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP'ye tepki gösterdi. Ergül, "Bu cenazenin sorumlusu Deniz Baykal, MHP ve onun yandaşlarıdır. Kahrolsun sosyal faşizm. Bu kanın durması için atılan son adımlara destek verilmelidir. Burada devlet suçludur. Gençlerimiz ölmemiştir. Deniz Baykal sosyal faşisttir. Herkesin anası ağlasın diyorlar. Böyle bir şey olur mu? Dersim'de analar ağladı.

diye bu ülkede bütün herkesin anası ağlasın diyorlar" dedi. Sözleri cenaze törenine katılanlar tarafından alkışlarla desteklenen Ergül, törene katılan bir kişinin tepkisiyle karşılaşınca uzaklaştı.

Oğluyla birlikte Şırnak'ta görev yapan ve bayram izni için Adana'ya gelen Hakan Turgut'a sarılan baba Horoz, oğlunun intihar etmesi için hiçbir gerekçe olmadığını yineledi. Horoz, "Bayramdan sonra gerekli araştırmalarımızı yapacağız. Bu işin takipçisi olacağız" dedi.

Horoz ailesinin avukatı Kemal Derin ise olayın Diyarbakır Askeri Savcılığı tarafından soruşturulduğunu belirtti. Ailenin bazı şüpheleri olduğunu söyleyen Derin, "Raporda ateşli silahla yaralama sonucu ölüm yazıyor. Aile intihar olduğuna inanmıyor. Gerekli başvurumuzu yapacağız. Bayramdan sonra Diyarbakır'a gideceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 15:11:00
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 16:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?