4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Asker katillerine belediye desteği

Tunceli’deki askeri operasyonda ölü ele geçen teröristin cenazesi için Adana’lı belediyeler çifte araç tahsis etti. Adana Büyükşehir Belediyesinin otobüs, Yüreğir Belediyesinin de  cenaze aracı katkısı skandala yol açtı.
15 Ocak 2005 tarihinde Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Şişik köyü kırsalında 2 askerin şehit edildiği, 3 askerinde yaralandığı operasyonda ölü olarak ele geçen 2’si kadın 7 teröristten biri olan Yılmaz Göç’ün (24) bölücü örgüt tarafından Adana’da düzenlenen cenaze törenine Adana B.Şehir Belediyesi ile Merkez Yüreğir İlçesinin araç tahsisi ile katkıda bulunmaları buhran yarattı.
Devlet Hastanesi morgundan alınan Göç’ün cenazesi Yüreğir Belediyesi tarafından gönderilen cenaze aracı ile Dedekorkut Mahallesindeki evlerine getirildi. “ Katil devlet hesap verecek”, Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz” ve “ Faşizme karşı silah başı” şeklindeki sloganlar atılarak karşılanan cenaze buradan yasa dışı örgüt üyeleri ve sempatizanlarının eşliğinde Buruk Mezarlığına getirildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen otobüste yer alan başları bereli militanlar bölücü sloganlar attı. Terörist Yılmaz Göç’ün cenazesi sloganlar eşliğinde defnedildi.
AZMİ ERTAN
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 20:54:02
Güncelleme :24 Ocak 2005 Pazartesi 14:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?