4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Asker uğurlarken davul-zurna yasak!

Adana Otogarı'nda asker uğurlama törenlerinde davullu-zurnalı eğlenceye yasak getirildi. Polis, yasağa uymayanların davul ve zurnalarına el koydu.

Adana Otogarı 1989/2 tertip olarak silah altına alınacak asker adaylarının acemi birliklerine uğurlanması nedeniyle hareketli günler yaşıyor. Otogardaki uğurlama törenlerinde 'gürültü kirliliği'ne neden olduğu gerekçesiyle davullu zurnalı eğlence yasaklandı.

Yasağa aldırış etmeyenlerin davul ve zurnalarına da el konuldu. Evlerinden darbukalarıyla birlikte gelen asker adayı yakınları da uyarıldı. Davuluna el konulan bir kişinin, "Ben çalmıyordum" diyerek kendini savunması da işe yaramadı. Polis, asker uğurlama törenlerinin sona erdiği saat 24.00'a kadar davul-zurnalara el koydu. Daha sonra davul ve zurnaların sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Polis, aşırı yoğunluğun olduğu otogarda kavga ve hırsızlık gibi olayların önüne geçebilmek için de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hatıra fotoğraflarının çekildiği otogarda, ayrılık vakti geldiğinde ise hüzünlü bir vedalaşma başladı. Yakınlarıyla vedalaşan, asker adayları daha sonra bir bir arkadaşlarının omuzlarında otobüslere bindirilerek vatani görevlerini yapacakları yerlere uğurlandılar.

Gözyaşlarının sel olup aktığı törenlerde "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla uğurlanan kınalı kuzular, otobüslerinin hareket etmesiyle birlikte doğup büyüdükleri şehre ve yakınlarına asker selamıyla geri dönmek üzere veda ederek
ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 10:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?