3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ASKİ Genel Kurulu toplandı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Kurulu, Çatalan içme suyunun şişelenerek pazarlanmasıyla ilgili tesislerin yaptırılması ve işletilmesi konusunda ASKİ Yönetim Kurulu'na yetki verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, slayt eşliğinde, Çatalan suyunun Adanalılara ulaştırılmasıyla ilgili sürece değindi.

Ferhat gibi dağları delip, Çatalan suyunu şehir merkezine getirdiklerini belirten Durak, dev tünellerden geçerek halka ulaşan Çatalan suyunun dünyanın en yüksek standartlarına uygun tekniklerle arıtıldığını, ayrıca bu suyun 4 milyonluk nüfusa yetecek kapasitede olduğunu vurguladı.

Büyük emekler harcayarak Adanalıların hizmetine sundukları Çatalan suyuyla ilgili yeni bir proje başlattıklarını hatırlatan Durak, bu yüzden zamandan kazanmak için ASKİ Genel Kurulu'nu olağanüstü topladıklarını kaydetti. "Çatalan" markasıyla şişelenecek suyun iç ve dış pazara sunulacağını belirten Durak, kurulacak tesislerle, Çatalan suyunun sadece naturel olarak değil, gazlı ve meyveli olarak da piyasaya sunulacağını ifade etti.

Başkan Durak, Çatalan içme suyu projesiyle Adanalı'nın susuzluğu, su kesintisini unuttuğunu sözlerine ekledi. Kurul üyeleri de toplantıda söz alarak projeyle ilgili görüşlerini açıklarken, ASKİ'de görevli bir mühendis, Çatalan suyunun şişelenmesi sırasında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

Konuşmaların ardından ASKİ Genel Kurulu, komisyon kararını kabul ederek, Çatalan içme suyunun şişelenerek pazarlanmasıyla ilgili tesislerin yaptırılması ve işletilmesi konusunda ASKİ Yönetim Kurulu'na yetki verdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 14:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?