1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

ASKİ su sayaçlarını değiştiriyor

ASKİ SU SAYAÇLARINI DEĞİŞTİRİYOR

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, damgası kopmuş, bozulmuş, 10 yıllık damga süresi dolmuş su sayaçlarını değiştiriyor.

Su kayıp kaçaklarını önlemek amacıyla çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüklerini belirten ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz, su sayaçlarının değişmesiyle eksik ve fazla ölçümlerin de önüne geçileceğini, okuma işlemlerinin doğru ve hızlı yapılacağını belirtti.

Küreksiz, ihale ile 50 bin sayaç aldıklarını söyleyerek, ihaleyi kazanan firmanın yüzde 40 tenzilat yaptığını açıkladı. Küreksiz şöyle devam etti:

“Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Ölçüler ve Standartlar Genel Yönetmeliği gereği eski su sayaçlarının sökülüp yerine geçici sayaç takılması, muayeneden gelen sayaçların geçici olarak takılan sayaçlarla yeniden sökülüp yerine takılması söz konusu olduğundan sökülen sayaçların eski ve özelliğini yitirmiş, tam ayar yapılamaz nitelikte olması nedeni ile sayaçlar yenilenmektedir.

Bu uygulama sonucunda, kurumumuzca 50 bin adet su sayacı yenilenmesi ile tüm su sayaçlarına barkot takılması işi açık ihale yapılmış olup, ihaleyi alan firma yaklaşık maliyetimizden yüzde 40 tenzilat yaparak bu işi almıştır. İhale kapsamında güvenlik kit’i malzemesi ve montajı ile barkot etiketi ve montajı’nın toplam bedeli 1.28 TL’dir. Bu bedel kurumumuzca yapılan işe ödenmektedir. Su sayacı montajı bedeli 3.96 TL olup bu işlemler yüklenici firma tarafından yapıldığından kurumumuzca bedeli ödenmektedir. Sayaç değişmemiş ise sadece 1.28 TL ödenmektedir.

Avrupa uyum yasalarına uygun (MID) C klas su sayacı açık ihale ile toptan alındığından kurumumuzca 1 adedine 22.30 TL + KDV bedel ödenmiştir.”

Su sayacı değişimi yapılan abonelerden sadece 22.30 TL + KDV alınacağını belirten Küreksiz, sayacı değişmeyen abonelerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyeceğini kaydetti.

Uygulamayla kamu yararını düşündüklerini ve kar amacı gütmediklerini belirten Küreksiz, “Görev alanımız içinde bulunan tüm su kullanıcılarının bilgilerini güncelleyerek, su kayıp ve kaçaklarını en az seviyeye düşürüp, oluşabilecek hataların önüne geçerek, zaman ve iş gücünden kazanmak için yapacağımız bu çalışmalara, siz değerli vatandaşlarımızın da yardımcı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 14:34:01
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 15:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?