2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ASKİ yatırım atağında

ASKİ YATIRIM ATAĞINDA

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kangren haline gelen ve yoğun yağmurlarda sıkıntılara neden olan yağmur suyu ile kanalizasyon (pis su) tahliye kanallarını ayırdıklarını söyledi.

Genel Müdür Abdulkadir Küreksiz ve ASKİ Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya gelen Başkan Vekili Aldırmaz, yatırımları gözden geçirdi. Daha sonra şantiyeye geçen Aldırmaz, ASKİ yönetiminden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ASKİ Genel Müdürü ve yönetim kurulu üyeleriyle her hafta toplatı yaparak istişarede bulunduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın 25-30 yıllık sorunu olan yağmur suyu ile kanalizasyon (pis su) tahliye kanallarını ayırdıklarını bildirdi. Bir yılda yeni parayla 50 trilyon liralık yatırım planlayan ASKİ’nin, çürüyen ve eskiyen içme suyu şebekesini de değiştirdiğini anlatan Aldırmaz, “Başarılı çalışmalarından dolayı ASKİ yönetimini kutluyorum” dedi.

"İLÇE BELEDİYELERİNDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Yağmur suyu ve kanalizasyon tahliye kanallarının ayrılmasının yanısıra, çürüyen içme suyu şebekesinin de yenilendiğini vurgulayan Aldırmaz, “Bu çalışmalar sırasında doğal olarak asfaltta bozulma oluyor. İlçe belediye başkanlarından bu konuda anlayış bekliyorum. Bozulan asfaltı yenileme çalışmalarında vatandaştan para istememeli. Asfalt tamiratında ilçe belediye başkan arkadaşlarımız hoşgörülü olmalı. Mahkemeye gitme yolunu seçerlerse vatandaş sıkıntıya girer” şeklinde konuştu.

ASKİ olarak hem merkez mahallelerinde, hem de ‘Pergel Yasası’ ile köy veya belde iken mahalle statüsüne dönüşen bölgelerede de hizmet götürdüklerini anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Sadece merkez mahallelerine değil, fotoğrafın tümüne bakarak heryere hizmet götürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda yatırım yapılmayan hiçbir yer kalmayacak. Bütün vatandaşların sorunu, bizim sorunumuzdur. Büyükşehir Belediyesi olarak biz görevimizi yerine getiriyoruz. Bizim olmayan görevlere de yardımcı oluyor, takipçiliğini yapıyoruz” dedi.

“YERALTI YATIRIMLARINI ELEKTRONİK ORTAMDA ARŞİVLİYORUZ”

ASKİ’nin, teknolojinin imkanlarından yararlandığını da ifade eden Başkan Vekili Aldırmaz, “Yeraltında yapılan çalışmaları elektronik ortamda arşivliyoruz. Bu sistem hizmete girmeden önce, arşiv yöntemi olmadığı için yeraltı çalışmalarını yapan ancak, emekli olan personeli çağırıp yardım istiyorduk. Elektronik ortamda sağlanan arşiv sayesinde ASKİ’yi çağdaş hale getirdik. Amacımız Adanalı hemşehrilerimize en güzel hizmeti vermektir” şeklinde konuştu.

ASKİ YATIRIM ATAĞINDA
ASKİ YATIRIM ATAĞINDA
ASKİ YATIRIM ATAĞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 13:32:02
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 14:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?