2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ASKİ'de usulsüzlük operasyonu

Adana'da sayaç okumada usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesindeki taşeron firmalarda çalışan ve aralarında 1 Belediye Meclisi üyesinin de bulunduğu 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, 9 ay önce başlattığı çalışma kapsamında, ASKİ'ye taşeron olarak hizmet veren Alp Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Elsan A.Ş.'yi takibe aldı. Yapılan araştırmada firma görevlilerinin, sayaçlarda oynama yapıp, endeksi yüksek olan abonelerin sayaçlarını sökerek, endekslerini düşürüp, buna göre fatura çıkarttığı, bunun karşılığında da para aldığı, açma-kapama işlemlerini ASKİ'ye bildirmedikleri, abonelerden aldıkları parayı zimmetlerine geçirdikleri belirlendi.

Bunun üzerine Mali Büro ekipleri, geçen perşembe günü saat 06.00'da, 10 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında ismi öğrenilemeyen Seyhan Belediyesi'nin bir meclis üyesinin ve Alp firmasının yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına aldı. Şebekenin lideri olduğu iddia edilen iki kardeşin evinde yapılan aramada, yatak altında ve özel bir kasada yaklaşık 500 bin YTL, dolar, euro ve altın ile zanlıların evlerinde çok sayıda su sayacı ve sahte mühür ele geçirildi. Zanlıların şimdiye kadar 100'den fazla ev ve işyerinin sayaçlarıyla oynama yapıldığı belirlendi. Tespit edilen ev ve işyeri sahipleriyle görüşen polis, ASKİ çalışanlarına rüşvet verdiklerini doğruladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca gözaltında bulunan zanlılar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar, gözaltı süresinin dolması nedeniyle saat 06.00'da Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılarak sağlık kontrolünden geçirildi ve ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 11:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?