4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Astım Çocuk Oyunları 27 Mayıs'ta

Adana Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Astım Hastaları Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Astım Çocuk Spor Oyunları 27 Mayıs'ta yapılacak.

Kortej yürüyüşü ile start alacak olan Astım Çocuk Spor Oyunları 4 gün sürecek. Çocuk oyunlarında dereceye girenlere ödülleri 31 Mayıs’ta düzenlenecek törenle verilecek.

Astım Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı ve ÇÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Öğretim Elemanı Gökşin Koçak, Adana'nın astım bölgesi olması dolayısıyla çok sayıda astımlı çocuk, genç ve yetişkine sahip bir kent olduğunu belirterek, "Bu grup içinde sağlık güvencesi olup tedavi yardımı alabilen sayısı da azdır. Oysa astım uygun tedavi yöntemiyle çocuk yaşta kontrol altına alınırsa yetişkinliğe geçişte giderilebilir. Genel amacı, sosyoekonomik durumu zayıf astımlı çocuğa ücretsiz sportif ve sosyal imkan yaratmak olan proje, aynı zamanda beden eğitimi derslerine giremez gerekçesi ile rapor alan astımlı öğrencilerin yaşam kalitelerini artırmak, hastalıkla birlikte yaşıtları ile aynı aktiviteleri yapabileceklerini sağlamak, en önemlisi Astım Spor Yapmaya Engel Değildir fikrini benimsetmektir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?