3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Astım Çocuk Oyunları başladı

Adana Astım Çocuk Oyunları, 150'ye yakın öğrencinin katıldığı bir yürüyüşle başladı.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, Astım Hastalıkları Dayanışma Derneği ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin "Astım spor yapmaya engel değildir" sloganıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında, Herkes İçin Spor Federasyonu Adana Temsilciliği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi desteğiyle 150'ye yakın öğrenci 2 gün boyunca yüzme, atletizm, sokak basketbolu ve badminton dallarında mücadele edecek.

Adana Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, etkinlik kapsamında yürüyüş için Adana Valiliği önünde bir araya gelen öğrencilere yaptığı konuşmada, astımın spor yapmaya engel olmadığını ifade ederek, bunu gerçekleştirecekleri karşılaşmalarla kanıtlayacak öğrencilere ve projeyi düzenleyenlere teşekkür etti.

Daha sonra öğrenciler, öğretmen ve velileri, Adana Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Atatürk Parkı'na kadar yürüyerek, buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, TSYD Adana Şubesinde gerçekleştirilen bir kokteyle katıldı.

Etkinlik kapsamında yarın atletizm ve badminton müsabakaları, 24 Mayıs Cumartesi günü de yüzme ve sokak basketbolu etkinlikleri yapılacağı, ödül töreninin ise 25 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 16:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?