3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Astım Çocuk Oyunları sona erdi

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, Astım Hastalıkları Dayanışma Derneği ve Çukurova Tıp Fakültesi'nin "Astım spor yapmaya engel değildir" sloganıyla projelendirdiği ve iki gün süren 'Adana Astım Çocuk Spor Oyunları' sona erdi.

TSYD'nin de sponsor olarak katkı ve destek verdiği organizasyonda, sosyal güvenceleri olmayan 150'ye yakın astımlı öğrenci, yüzme, atletizm, sokak basketbolu ve badminton dallarında mücadele etti. Çocuk sporcuların, müsabakalara yansıttığı performansları, özellikle uzman hocalar ve doktorlar tarafından sevindirici bulunurken, astıma bağlı olarak hedefe ulaşmada da büyük başarı elde edildiği vurgulandı.

Çukurova Üniversitesi kayıkhanesinde düzenlenen ödül töreninde çocuk sporcular ile velileri ve konuklar büyük coşku yaşarken, gölde yapılan şenlikleri de izleme olanağını buldular.

Yüzme yarışlarında dereceye girenlere, üzerinde TSYD logosu bulunan, "Astım Çocuk Spor Oyunları Adana-2008" yazılı madalyaları takıldı. Diğer branşlarda dereceye girenler ise boyunlarına Milli Eğitim Müdürlüğü ile Astım Hastalıkları Dayanışma Derneğinin madalyaları takıldı.

Törende madalyalar, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülgaffur Büyükfırat, TSYD Başkanı Nihat Geven, 2. Başkan Bilal Tipi, Mali Sekreter Cihan Çınarlı, Prof. Dr. Derya Ufuk Altıntaş, AHDAD Başkanı Gökşin Koçak ile Milli Eğitim Proje grubundan Yasemin Şahin, Ercan Koçak ve Mehmet Balcı tarafından sahiplerine takıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 13:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?