4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Astım Çocuk Spor Oyunları başlıyor

Adana Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Astım Hastaları Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi’nin sponsor olduğu Astım Çocuk Spor Oyunları yarın başlıyor.

Valilik önünde saat 09.30’da başlayacak olan kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı’nda sona erecek. Yürüyüşün ardından Türkiye Spor Yazarları Derneği Lokali’nde sporculara ikramda bulunulacak. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Astım Çocuk Spor Oyunları 4 gün sürecek.

Astım Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Öğretim Elemanı Gökşin Koçak, “Adana, astım bölgesi olması dolayısıyla çok sayıda astımlı çocuk, genç ve yetişkine sahiptir. Bu grup içinde sağlık güvencesi olup tedavi yardımı alabilen sayısı da azdır. Oysa astım uygun tedavi yöntemiyle çocuk yaşta kontrol altına alınırsa yetişkinliğe geçişte giderilebilir. Genel amacı, sosyoekonomik durumu zayıf astımlı çocuğa ücretsiz sportif ve sosyal imkan yaratmak olan proje, aynı zamanda beden eğitimi derslerine giremez gerekçesi ile rapor alan astımlı öğrencilerin yaşam kalitelerini artırmak, hastalıkla birlikte yaşıtları ile aynı aktiviteleri yapabileceklerini sağlamak, en önemlisi 'Astım Spor Yapmaya Engel Değildir' fikrini benimsetmektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?