3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Atalay havuzlara hayran kaldı

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yüzme havuzlarına hayran kaldı. Atalay, “Bu hizmet Türkiye’de bir ilktir. Bütün illere yansımasını diliyorum. Bu havuzlardan Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkacağına inanıyorum” dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan havuzları gezdi. Beraberinde Vali İlhan Atış, Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ve Başkan Aytaç Durak olduğu halde yüzme havuzlarında incelemelerde bulunan Genel Müdür Atalay, “Çocuklar, gençler, büyükler hepsi bir arada ve havuzlar cıvıl cıvıl. Hem eğleniyorlar, hem yüzme öğreniyorlar” şeklinde konuştu.

Gençlerin sulama kanallarına girmelerini önlemek amacıyla yapılan havuzlardan çok etkilendiğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

“Başkan Durak, çocukların kanallarda boğulmasını önlemek için çok güzel önlem almış. Daha önce Adana’daki boğulma olaylarını üzüntüyle izliyorduk. Havuz hizmeti Türkiye’de bir ilktir. Bütün illere yansımasını diliyorum. Bu havuzlardan inanıyorum ki, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkacaktır."

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 35 havuzda her yıl 30 bin çocuğun yüzme öğrenmesinin büyük bir olay olduğunu anlatan Atalay, “Bu hizmetinden dolayı Başkan Durak’ı tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da, gençlerin kanallara girmesini engellemesi açısından hizmetin çok önemli olduğunu vurguladı. Ünüvar, “Adana bir zamanlar yüzme sporunda Türkiye’de 1 numara idi. İnanıyorum ki, Büyükşehir’in havuzları sayesinde bundan böyle Adana, yüzme sporunda yine 1 numara olacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan havuzlarda milli yüzücülerin hocalık yaptığını vurgulayan Başkan Durak, “Havuzlarımız hem hijyenik, hem sağlıklı, hem de güvenli” dedi. Yüzme havuzlarının yaptırılmasından sonra gençlerin DSİ sulama kanallarına girmediğini kaydeden Başkan Durak, “Bakınız hemen bitişikte kanal var. Sulama kanalına giren çocuk yok. İnşallah budan sonra da girmeyecekler. Daha önce her yıl 100’den fazla boğulma vakasının meydana geldiği Adana boğulma olayları yok denecek kadar azaldı” şeklinde konuştu.

Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na seçilen eski milli ve rekortmen yüzücü Adanalı Ahmet Bozdoğan da, yüzme havuzlarının dünyada bir örneğinin olmadığını söyledi. Bozdoğan, “Başkanımız Sayın Durak’a Yüzme Federasyonu olarak teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki buradan çok yetenekli sporcular çıkacak. Yüzme Federasyonu olarak Büyükşehir Belediyesi’ne her türlü desteği vereceğiz. Adana’da hem boğulmalar önleniyor, hem de gençler yüzme öğreniyor. Bize göre eşi benzeri olmayan bir hizmettir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 13:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?