29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Atamız'ı özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69. yıldönümünde Adana'da düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen törene; Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, CHP Milletvekili Hulusi Güvel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan, ABD Adana Konsolosu Eric F.Green, diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazi ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Tören, Vali Atış'ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Ardından 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Şen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Durak anıta çelenk koyarak Ata'ya saygı duruşunda bulundu. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin anıta çelenk koymasının ardından, saat 09.05'de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Atış, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Atatürkümüzün en büyük eseri cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran büyük devlet adamını, İngiltere Başbakanı'nın söylediği gibi yüzyılda bir çıkabilecek bir dahiyi Yüce Allah bize nasip etmiştir. Biz de yalnız bugün değil, her vesileyle onun ilkelerini ve devrimlerini anıyoruz. Ve izinden gitmeye çalışıyoruz. Her vesileyle ona şükran duygularımızı sunuyoruz. İyi ki Atatürkümüz varmış" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 10:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?