3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Atatürk Parkı göz kamaştırıyor

Bir zamanlar işgal altında olan, içinden ve çevresinden dahi geçilemeyen Atatürk Parkı, yeşillendirme ve peyzaj uygulamalarıyla göz kamaştırıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre; geçmişte düğün salonları, kafeteryalar, trafik araç parkı, otel binası, gençlik sarayı adı altında kapalı binalar, hakemlere tahsis edilmiş lokanta, Çukurova Üniversitesi Akademi barakaları ile işgal edilen Atatürk Parkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yeşile ve insana verdiği değer sonucu bugün vatandaşların dinlenme ve huzur bulduğu bir alan haline geldi.

Pazar günü olmasına rağmen Atatürk Parkı'nı 10 dakikalığına ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın etrafını saran vatandaşların memnuniyeti gözlerinden okunuyordu. Bir zamanlar Valilik emriyle gençlik sarayı, o dönemin belediye yönetimi eliyle kafeteryalar ve Çukurova Üniversitesi eliyle akademi binalarıyla işgal edilen Atatürk Parkı, bugün Ulu Önder'in adına yakışır hale geldi.

Aytaç Durak başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi'nin yeşillendirme ve peyzaj uygulamalarındaki başarısının sırrının, Başkan Durak'ın mesleki görgü ve deneyimlerinden kaynaklandığının ifade edildiği Basın Bürosu açıklamasında, daha sonra şu görüşlere yer verildi: "Atatürk Parkı'ndaki görsel güzellik, Adana'nın her yerindeki uygulamalarda görülmektedir. Park ve Bahçeler müdürleri veya müteahhitleri değişse de yeşillendirme ve peyzaj uygulamalarındaki güzellikler 25 yıldır artarak devam etmektedir. Bu güzelliklerin devam etmesinin sırrı Başkan Durak'a aittir."

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 15:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?