4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ata'ya 'tüp bebek' şikayeti

Adana’da bir çift, tüp bebek sahibi olmaya imkan veren tedaviden yararlandırılmadıkları gerekçesiyle hükümeti Atatürk’e şikayet etti. Adem Çınkır (38) ve eşi Leyla Çınkır (34), 15 yıllık evli olmalarına rağmen çocuk sahibi olamadı.

Yıllardır doktora giden, ancak amaçlarına ulaşamayan Çınkır çifti, SSK’lı oldukları için de devlet imkanlarıyla tedavi olamadı. Adem-Leyla Çınkır çifti, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Yeşil Kart’lılara tanınan tedavi olma hakkının SSK’lılara da verilmesi için eylem yaptı. Çift, ellerinde Türk Bayrağı ve "Tüp bebek SSK’lıların hakkı değil mi?", "Biz de anne-baba olmak istiyoruz" yazılı dövizlerle Atatürk Parkı’na kadar yürüdü.

Burada SSK’lılara uygulanan ayrımcılığı Atatürk’e şikayet eden Adem Çınkır, "15 yıllık evliyiz. Bir sendikada işçi olarak çalışıyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, 500 YTL maaş alan bir işçi tüp bebek için gerekli olan parayı nasıl bulsun. Yıllardır içimizde büyüyen evlat hasreti artık son bulsun istiyoruz. Bağ-Kur’lulara, Emekli Sandığı mensuplarına ve Yeşil Kart sahiplerine bile tanınan hakkın bize de tanınmasını istiyoruz. Hükümeti Atamız’a şikayet ediyoruz" dedi.
Eşi Leyla Çınkır ise, "Bu adalet değil. Biz de anne baba olmak istiyoruz" diye bağırdı. Çınkır çifti, eylemlerinden sonra parktan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 12:09:21
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 13:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceyda IP: 81.214.177.xxx Tarih : 28.07.2006 13:51:43
çınkr çifti doğru söylüyor.emekli sandığıda olsan.yine 3000ytl.istiyorlar.ödese ne yazar