4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATB'ye iki yeni laboratuvar

ADANA TİCARET BORSASI’NA İKİ LABORATUVAR

Adana Ticaret Borsası’nın (ATB) yeni kurulan Hububat ve Hububat Ürünleri Analiz ile yenilenen Pamuk Lif Analiz Laboratuvarı, Adana Valisi İlhan Atış’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Adana Ticaret Borsası’nın, Çukurova Kalkınma Ajansı 2008 yılı Mali Destek Programları’na sunduğu ‘Hububat ve Hububat Ürünleri Analiz Laboratuvarı Kurulması’ ve ‘Pamuk Lif Analiz Laboratuvarı Modernizasyonu’ projelerinin kabul edilip desteklenmesinin ardından ATB'nin ikinci katında kurulan Hububat ve Hububat Ürünleri Analiz Laboratuarı ile modernize edilen aynı kattaki Pamuk Lif Analiz Laboratuvarı, Adana Valisi İlhan Atış’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan açılışı yapılan her iki laboratuvarı Vali Atış ve açılışa katılan diğer davetlilere gezdirerek bilgi verdi. Çalışkan, bölge için ihtiyaç olan pamuk lif analiz laboratuvarında pamukla ilgili 15’e yakın niteliğin çok kısa sürede analiz edildiğini ve alınan cihazın son teknoloji olduğunu söyledi.

Her iki laboratuvarın açılışına Adana Valisi İlhan Atış’ın yanı sıra AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan, ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Durmuş Halis, borsanın yönetim kurulu üyeleri, borsa üyeleri katıldı.

ADANA TİCARET BORSASI’NA İKİ LABORATUVAR
ADANA TİCARET BORSASI’NA İKİ LABORATUVAR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 13:54:00
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 22:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?