4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Atık kağıt toplayıcılarından eylem

ATIK KAĞIT TOPLAYICILARINDAN EYLEM

Adana Atık Kağıt Toplayıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, belediyelerin atık kağıt toplama işini ihaleyle geri dönüşüm firmalarına vermesine tepki göstererek eylem yaptı.

İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 20 kadar dernek üyesi, çöplerden kağıt toplamalarına izin verilmemesini protesto etti. Kağıt topladıkları el arabalarıyla parka gelen atık kağıt toplayıcıları belediyelere sitem etti. Dernek Başkanı Sadullah Leventoğlu, yaptığı konuşmada, 600 atık kağıt toplayıcıdan oluşan bir dernek kurarak tüzel kişilik kazandıklarını belirterek, "Biz yıllardır vatandaşın çöpe attığı atık kağıtlarla yaşamımızı sürdürüyorduk. Bu kağıtlar sayesinde hem evimize ekmek götürüyorduk hem de

çocuklarımızı okutuyorduk. Ancak bu hakkımız belediyeler tarafından elimizden alındı" dedi.

Leventoğlu, belediyelerin atık kağıt için ihale yaparak bu görevi geri dönüşüm firmalarına verdiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Artık toplayacak atık kağıt bulamıyoruz. Herkes evinde kağıdı topluyor ve geri dönüşüm firmalarına veriyor. Bu nedenle üyelerimiz evine ekmek götüremiyor. Bizim tek amacımız çocuklarımızı okutup topluma faydalı bir birey yapmaktır. Bunu da kağıt toplayarak yapmaya başlamıştık. Bizim günde kazandığımız 10 TL paraya göz diktiler. Ama biz buna seyirci kalmayacağız."

Belediyeler bu tutumundan vazgeçinceye kadar her gün eylem yapacaklarını söyleyen Leventoğlu, "Eğer belediyeler geri adım atmazsa 10 günlük açlık grevine gireceğiz. Zaten böyle devam ederse açlıktan öleceğiz. Çünkü yapacak başka bir işimiz yok" diye konuştu.

ATIK KAĞIT TOPLAYICILARINDAN EYLEM
ATIK KAĞIT TOPLAYICILARINDAN EYLEM
ATIK KAĞIT TOPLAYICILARINDAN EYLEM
ATIK KAĞIT TOPLAYICILARINDAN EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:50:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 12:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?