4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Atık toplayıcılarda artış

Adana Atık Toplayıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadullah Leventoğlu, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle atık toplayıcıların sayısında yüzde 6-7 oranında artış olduğunu söyledi.


Leventoğlu, "Ekonomik kriz nedeniyle geri dönüşüm işçilerinin sayısında yüzde 6-7 oranında artış oldu. Sokaklarda yeni, daha önce hiç görmediğimiz arkadaşları görüyoruz. İnsanlar ekonomik kriz nedeniyle işinden oldu. Kriz nedeniyle işten çıkarılan ve iş bulmakta zorlanan insanlar sokaklarda atık toplamaya başlıyor" dedi.


Küçük yaşta sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların hep sıkıntılı kişiler olduğunu belirten Leventoğlu, bu çocukların ihtiyaç sahibi, ailevi problemleri olan, ayakkabı ve giysisi gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişiler olduğunu kaydetti. Leventoğlu: "Atık toplama işine yeni başlayanların küçük ihtiyaçlarını karşılayarak onları sokaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Atık toplamalarını önleyerek, topluma kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


Adana Atık Toplayıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne kayıtlı 6'sı bayan toplam 52 kişinin sokaklarda kaldığına dikkati çeken Leventoğlu, "Güneydoğu'dan Adana'ya göç eden insanlarız hepimiz. Biz buralara isteyerek göç etmedik. Göç eden insan iş bulamayınca bu işe başlıyor. Parasını namusuyla, şerefiyle kazanan insanlarız. Herkesin alın terine saygı gösterilmesi gerekir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 11:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?