1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Atıkları yardıma dönüştürdüler

ATIKLARI YARDIMA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Adana’nın Kozan ilçesinde eğitim veren Arslan Paşa İlköğretim okulu öğrencileri kağıt, plastik ve pet şişe gibi atık maddeleri toplayarak elde ettikleri kazançla engellilere tekerlekli sandalye aldılar.

Kütüphanecilik Kulübü öğrencilerinin başlattığı çalışma ile alınan tekerlekli sandalye Türkiye Beyaz Ay Derneği Kozan Şube Başkanı Ahmet Ünal’a teslim edilerek ihtiyaç sahibi bir engelliye ulaştırılması istendi. Yapılan yardımın manevi boyutunun çok büyük olduğunu söyleyen Ünal, “Engelliler toplumda sadece bir gün değil her gün hatırlanmalıdır. Bizler engellilerinde bu toplumun birer parçası olduğunu belirtmek için bu dernekte görev yapıyoruz. Bugün unutmayalım ki ülkemizin yüzde 12'lik bir bölümünü engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır” diye konuştu.

Arslan Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Recep Çağlar ise, “Dünya engelliler günü bizim için sadece bir gün değil her gündür. Öğrencilerimizi ve bu anlamlı kampanyaya öncülük eden öğretmenlerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı. Öğrencilerde yaptıkları yardımdan dolayı yaşadıkları mutluluklarını paylaşarak, hayatın her evresinde engellilerin yardımına koşacaklarını söyledi.er.

Program sonunda Okul müdürü öğretmen ve öğrenciler aldıkları tekerlekli sandalyeyi Beyaz Ay Derneği Kozan Şubesi Başkanı Ahmet Ünal'a teslim ettiler.

ATIKLARI YARDIMA DÖNÜŞTÜRDÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2011 Cuma 17:29:05
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 10:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?