2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Atını tekmeyle dövdü!

Adana’da geçimini at arabası çalıştırarak sağlayan 4 çocuk babası Ökkeş Sayın’ın atı, dün Pınar Mahallesi 31’inci Sokak’ta aşırı sıcak ve yorgunluğa dayanamayarak yere çöktü.

Ökkeş Sayın ve çocukları, atı üzerine su döküp serinletmeye çalıştılar. Hayvanı ayağa kaldıramayan Sayın ile çocukları, başarılı olamayınca belediyeyi arayarak yardım istedi. Yaklaşık 2 saat sonra gelen Seyhan Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim Burçin Serinsöz, çırpınmaktan kanlar içinde kalan atın acısını hafifletmek için azaltılmış dozda morfin yaptı.

Ökkeş Sayın, iğnenin etkisiyle canlanır gibi olan atını kaldırabilmek için, onlarca çocuğun gözü önünde atı yelesinden tutup silkelemeye ve tekme atmaya başladı. Yıllarca cefasını çektiği, para kazandırdığı sahibinin attığı tekmelerle ağzı burnu kanlar içinde kalan, acısından ayağa kalkmak için hamle yapan at, başaramadı.

Dört beş kişinin yardımıyla atı yeniden kaldırmayı deneyen ancak başarılı olamayınca umudunu kesen Ökkeş Sayın, "İğne yapın, bu hayvan artık ayağa kalkamaz" dedi. Bunun üzerine Veteriner Hekim Serinsöz, atı iğneyle uyuttu.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 10:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?