2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Atış: "Çocuklarımız kömürden önemli'

Adana Valisi İlhan Atış, çocukları anne ve babalarından daha çok sevdiklerini belirterek, "Çocukların bir gülümsemesi, bir tek tırnağı bile 500 kilogram kömürden daha önemlidir" dedi.

Atış, "Dünya Çocuk Hakları Günü" nedeniyle Sabancı Kültür Merkezi toplantı salonunda yaptığı konuşmada, çocukların bütün insanlarda olduğu gibi birinci hakkının yaşama hakkı olduğunu belirterek, "Çocukların güzel yaşam hakkıdır. Şiddet içeren ortamlardan uzak durması hakkıdır ve okuma hakkıdır. Biz bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte Adana Valiliği olarak çocuklarımızın bu haklarını kendilerine bütün çabalarımızla birlikte, teslim etmeye and içtik" diye konuştu.

Adana'da şiddet ortamında hiçbir çocuğun bulunmayacağını, bunun için her türlü tedbiri alacaklarına dikkat çeken Atış şunları kaydetti:

"Adana'da bütün çocuklar okuyacak, güzel yaşayacak ve çocukların yaşamını gözyaşlarıyla ıslatmayacağız. Adana'daki çocukların ahşap evlerinde korkudan yorganı başlarına çekerek, büzüşerek uyumalarını istemiyoruz. Huzur içinde güven içinde geleceklerine güvenle bakarak, uyumalarını istiyoruz. Ve biz bunu sağlayacağız. Sevgili çocuklar hiçbirinizin molotofkokteyli alanlarında olmasını istemiyoruz. Polise jandarmaya, tedavi olduğu hastaneye, sağlık ocaklarına, komşunun arabasına, komşuyu hastaneye götürmek üzere gelen ambulansa taş atmasını istemiyoruz. Hepinizin okumasını istiyoruz. Hiçbirinizin uyuşturucuya bulaşmasını, kağıt toplamasını, elektrik direkleri arasında mendil satarak ailesine yardımcı olmasını istemiyoruz. Çünkü bunların hepsini biz size sağlayacağız. Bu muhteşem devlet sağlayacak. Sevgili çocuklarımız okursanız izlerseniz Türkiye Cumhuriyeti kötüye gidiyor izlenimini edinebilirsiniz hayır dimdik ayaktayız. Hep böyle kalacağız."

Vanlı, Diyarbakırlı, Adanalı, Şırnaklı bütün çocukların kardeş olduğunu vurgulayan Atış, "Sevgili çocuklar hiç birbirinizin yüreğini sesini dinliyor musunuz? El ele tutuşsanız yüreğiniz sesini dinlersiniz. O sesin Van'dan, İzmir'den, Samsun'dan, Diyarbakır'dan, Şırnak'tan ve Adana'dan gelen ses olduğunu yani kardeşliğimizin sesi olduğunu görürsünüz. Kimse ama hiç kimse hiçbir güç bize kardeşliğimize taş attıramayacaktır. Biz kardeşliğimizin zedelenmemesi içi elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Çocukların bir gülümsemesinin, tek bir tırnaklarının acımasının bile 500 kilogram kömürden önemli olduğunu söyleyen Atış şöyle devam etti:

"Çocuklarımızı şiddetten uzak tutmak için birinci görev annelerin, teyzelerin, halaların anneannelerindir. İkinci görev babaların, amcaların, dayıların dedelerin görevidir. Sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin görevidir. Onlar görevlerini yapmazlarsa biz soyunduk bu görevleri yerine getireceğiz. Bundan hiç dönüş yok. Gelecek Cumhurbaşkanı, Başbakanı, öğretmenlerini, doktorları ve valileri telef etmeyeceğiz. Bunları bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi elimizin içinden kaçırmaya hiç niyetimiz yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği yüreğimizdeki ses gibi milletin sesi gibi devamlı parlak olacaktır. Hepimiz yanınızdayız. Size çok güzel bir gelecek sağlamaya ant içtik. Arkanızda duracağız. Çok içten ve bilerek söylüyorum, biz sizi annenizden de babanızdan da çok seviyoruz. Her zaman sizin yanınızda olacağız yeter ki bize ulaşın."

Daha sonra Vali Atış çocuklara karanfil dağıttı. Salona gelen çocuklar "Sokakta mendil satmak istemiyoruz", "Gelin çocuklarımızı çalıştırmayalım", "Çocuklarımız geleceğimiz onlara sahip çıkalım", "Çocuklarımızın geleceğini satın almayın" şeklinde yazılı dövizler taşıdı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 14:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?