3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Atış ve Durak'tan 3 Aralık mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, engellilerin her zaman yaşama sevinci içerisinde ve daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için yürütülen çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Vali Atış 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, kişisel veya sosyal yaşantısında fiziki yeteneklerindeki herhangi bir noksanlığı sonucu kendi kendine yapması gereken işleri yapamayanlara engelli tanımlaması yapıldığını belirterek, "Aslında insan şunları da düşünmeden edemiyor; Acaba asıl engelliler toplumda engelli olanlar mı, yoksa duyup da duymazdan gelen, görüp de görmezlikten gelenler mi, hisseder görünüp hissetmeyenler mi, düşünür görünüp de düşünmeyen ve düşünemeyenler mi. Yani kısacası engelliler; görüntüsü sağlıklı, her şeyi var olan ama insanlık değerlerinden ve sevgiden yoksun olanlardır" dedi.

Engelli vatandaşların, toplumdan dışlanmak ve acınmak yerine, yaşamlarının kolaylaştırılması ve karşılaştıkları sorunların çözümlenmesi için bir takım önlemler alınmasını arzu ettiğini vurgulayan Atış, şunları kaydetti:

"Bunlar yurttaş olarak hepimizin sorumluluğunda olan toplumsal bir görevdir. Toplumun azımsanmayacak bir bölümünü oluşturan engellilerle ilgili olarak ilimizde Valiliğimiz başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte onların her zaman yaşama sevinci içerisinde ve daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarımız devam etmektedir."

DURAK'IN MESAJI

Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, engelli vatandaşları insanca yaşatacak ortamlar hazırlamanın, tüm toplumun görevi olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Başkan Durak, engellilerin ve yaşadıkları sorunların dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumu yakından ilgilendiren bir insanlık sorunu olarak her geçen gün daha da önem arz ettiğini kaydetti.

Başkan Durak, yayınladığı mesajda daha sonra şu görüşlere yer verdi:
“Engelli haklarını; hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?