4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Atış ve Durak'tan 30 Ağustos mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yayınladıkları birer mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Vali İlhan Atış, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Geçmişte olduğu gibi bugün de, milletiyle, ordusuyla el ele vererek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, Atatürk'ümüzün izinde, onun bize miras olarak bıraktığı muhteşem devletimizi, çağdaş ilkeler doğrultusunda sonsuza kadar yaşatma azmi ve kararlılığındayız" dedi.

Vali Atış, büyük zaferin kolay kazanılmadığını belirterek, şunları söyledi:
"Şanlı tarihimizin altın sayfalarından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde kazanılan kutlu zaferimizin 87. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu kutlu zafer, Türk Milletinin esir edilemeyeceğini, vatan aşkını, onur ve şerefine düşkünlüğünü, sonsuza kadar bağımsız olarak yaşayacağını bütün dünyaya haykırdığı ve ispat ettiği bir destandır. Kendisinden kat be kat üstün düşman kuvvetlerine karşı, sayısal ve teknik üstünlüğün, vatan ve bayrak aşkı yanında hiçbir değerinin olmadığının ispatıdır. Geçmişte olduğu gibi bugün de, milletiyle, ordusuyla elele vererek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, Atatürk'ümüzün izinde, onun bize miras olarak bıraktığı muhteşem devletimizi, çağdaş ilkeler doğrultusunda sonsuza kadar yaşatma azmi ve kararlılığındayız. Büyük Zaferimizin yıldönümü münasebetiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayarak Yüce Türk Milletinin “Kurtuluş Gününü” kutladı.
Tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin gurur abidesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin, milli birliğini muhafaza eden ve onu bütün değerlerin üzerinde tutan bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel kanıtı olduğunu söyleyen Başkan Durak, mesajında şöyle dedi;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, çaresizlikten çare, umutsuzluktan umut, kazma kürekten silah üretip milletimizi uyandırmış, ‘Türk’ten esir olmaz’ diyerek işgalcilere ve işbirlikçilerine karşı topyekün ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmıştır.30 Ağustos Zaferi, milletler tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Ekonomik açıdan oldukça geri, yokluklar ve yoksulluklar içerisinde çırpınan bir milletin kanıyla, canıyla dünyanın gelişmiş ileri devletlerine karşı kazandığı bu şanlı zafer, bağımsızlık ve kurtuluş uğrunda direnen bütün mazlum milletlerin moral ve esin kaynağı olmuştur.

Milletimizin bu gururlu gününde bize özgür bir vatan üzerinde, onurlu bir şekilde yaşama imkanı tanıyan şanlı ordumuza, yüreklerimizdeki müstesna yerini her zaman koruyan aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize ne denli minnet duysak azdır. Başta Cihan Önderimiz, büyük yurtsever ve eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bu zaferi armağan eden kahraman ecdadımızı sonsuz bir saygıyla anıyoruz. 30 Ağustos Zaferi’ni tarihe altın harflerle yazan yüce milletimiz, üzerinde yaşadığı vatan toprağını her zaman namusu bilecek, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak, onu sonsuza dek yaşatacaktır. Bu vesile ile Yüce Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 14:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?