4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Atış'tan engelli öğrencilere ziyaret

Adana Valisi İlhan Atış, Oğuz Kaan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören görme engelli öğrencileri ziyaret etti.

Atış, öğrenciler tarafından okul girişinde çiçeklerle karşılandı. Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ile birlikte okulu ziyaret eden Atış, sabah öğrencilerin hazırladığı programı izledi. Okulda 6'ıncı sınıf öğrencisi Ayşegül Yedigöz'ün Braille alfabesiyle yazdığı şiiri dinlerken duygusal anlar yaşayan Vali Atış, okul öğretmenlerinden alfabeyle ilgili bilgi aldı.

Öğrencilere neler istediklerini soran Atış, 'anaokulu, okul bahçesinin zeminin yumuşak malzemelerle donatılması, spor salonu' gibi istekleri tek tek not ettirerek, yerine getireceği sözünü verdi.

Daha sonra okulu gezen Atış, okul kütüphanesinde Braille alfabesini yazabilen yazıcıyı görünce okulun bu alfabeyle dergi çıkarması talimatını verdi. Kağıt masrafı için ödenek ayrılmasını isteyen Atış, dergi çıkartıldıktan sonra Türkiye geneline de dağıtılabileceğini söyledi.

Atış, müzik odasında öğrencilerin söylediği şarkı ve marşları dinlerken de duygusal anlar yaşadı. Piyano çalan bir görme engelli öğrencinin yanına giderek tebrik eden Atış, "Öğrencilerin eğitim azmi beni çok etkiliyor. Onlar için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?